Παραμένω αποφασιστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, θα παλέψω ώστε το κόμμα να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί και να αποκτήσει την κυβερνώσα προοπτική, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε πως τα κόμματα δεν είναι οι πρόεδροι τους, αλλά οι αξίες και οι διαδρομές.

*Διαβάστε εδώ: Χάρης Μαμουλάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκσυγχρονιστεί - Nα εκφράσουμε και την κεντροαριστερά της μεσαίας τάξης

Ακόμα, ο Κώστας Ζαχαριάδης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσεις και πρόγραμμα και είναι ένα κόμμα εδραιωμένο στον χώρο της Αριστεράς και της κεντροαριστεράς.


Η συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κος Κώστας Ζαχαριάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

«Παραμένω αποφασιστικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν φεύγω από το κόμμα στο οποίο μπήκα στα 17 μου χρόνια και θα παλέψω ώστε αυτό το κόμμα να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί, να γίνει μεγάλο και να ανακτήσει την κυβερνώσα προοπτική.

Θεωρώ λάθος των αγαπημένων συντρόφων, φίλων και συνοδοιπόρων να αποχωρήσουν από το κόμμα και επί της ουσίας στην πράξη να αποδυναμωθεί η προοπτική και η δυνατότητα αυτού του κόμματος να ανασυγκροτηθεί και να επιστρέψει ως μεγάλο κυβερνητικό κόμμα», είπε αρχικά ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ερωτηθείς αν θεωρεί αποστάτες όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Όχι, θεωρώ ότι είναι τελείως λάθος να υπάρχουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί. Διαφωνώ και τουλάχιστον εμένα δεν μου αρμόζει για κάποιον τον οποίο τον λεω 20 χρόνια σύντροφο να μην τον λεω και την επόμενη μέρα».

«Τα κόμματα δεν είναι των προέδρων. Οι πρόεδροι είναι πάρα πολύ σημαντικοί αλλά τα κόμματα είναι οι αγώνες οι αξίες και οι διαδρομές», επισήμανε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι ανατρέψιμα τα αποτελέσματα των δημοσκοπικών μετρήσεων, απάντησε: «Βεβαίως, τα πάντα είναι ανατρέψιμα και αναστρέψιμα και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους οι οποίοι στέκονται δίπλα μας σε αυτή την αβυσσαλέα κρίση η οποία διαρκεί εδώ και μήνες. Θέλω να ζητήσω συγνώμη για αυτή την κακή εικόνα που παρουσιάζουμε στο εξωτερικό μας και θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι μπορούμε καλύτερα και θα πάμε καλύτερα. Είναι λογικό και αναμενόμενο όταν κόμματα βιώνουν μια τέτοια μεγάλη περιδίνηση αυτό να έχει και κοινωνική και δημοσκοπική αποτύπωση όμως τα κόμματα μπορούν να ανασυγκροτηθούν και να πάνε μπροστά και αυτό πρέπει να κάνουμε».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσεις, έχει πρόγραμμα με αυτό κατέβηκε στις εκλογές, είναι τα συνεδριακά του ντοκουμέντα της προηγούμενης περιόδου και βεβαίως αυτά αλλάζουν με συνεδριακές αποφάσεις. Είναι ένα κόμμα, το οποίο είναι εδραιωμένο στο χώρο της ευρείας Αριστερά και της Κεντροαριστεράς», κατέληξε.