Ακόμα και μετά την «διπλή» διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν διαφαίνονται σημάδια εκτόνωσης στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στέφανος Κασσελάκης και αποχωρήσαντες έδωσαν και το πρώτο τους «ματς», ενώ πολλοί εκτιμούν ότι οι αποχωρήσεις θα συνεχιστούν…

Σε ανάρτησή του, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση της τάσης Αχτσιόγλου, που αφήνουν την αξιωματική αντιπολίτευση με 36 βουλευτές. Υποστήριξε ότι αν του είχε ζητηθεί από την πλευρά της πρώην υπουργού Εργασίας θα είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του για χάρη της ενότητας. Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «ήταν αφόρτιστοι για την ενότητα. Ήταν φορτισμένοι για τη διάσπαση».


Αυτή η ανάρτηση, όπως ήταν αναμενόμενο, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Πρώτα ήρθε το σχόλιο των αποχωρησάντων βουλευτών, οι οποίοι ανάφεραν ότι: «Η χυδαιότητα της σημερινής ανάρτησης του κ. Κασσελάκη επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αποχωρήσουμε από το κόμμα Κασσελάκη». Σημειώνουν δε ότι «χρειάζεται πολύ θράσος ένας άνθρωπος που δεν έχει υπάρξει στην Αριστερά παρά μόνο ως διεκδικητής ή κάτοχος καρέκλας να κάνει μαθήματα ανιδιοτέλειας σε ανθρώπους που έχουν δώσει πολιτικές και κοινωνικές μάχες επί πολλά χρόνια στα κινήματα και στο κόμμα χωρίς καμία απολύτως καρέκλα».

Διαβάστε ακόμα: Ο Κασσελάκης αποδέχεται την πρόσκληση Κοτζιά για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Πράττω: "Είμαι ανοιχτός στον διάλογο"

Αναγνωστοπούλου για ανάρτηση Κασσελάκη: «Πρέπει να έχεις έλλειψη αριστερής ευφυΐας»

Ιδιαίτερα επικριτική εμφανίστηκε η Σία Αναγνωστοπούλου στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη. «Πρέπει να έχεις έλλειψη αριστερής ευφυΐας για να κάνεις μια τέτοια ανάρτηση», σχολίασε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Εμείς δεν θα είμαστε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε κ. Αναγνωστοπούλου, για την επόμενη μέρα με τη δημιουργία Κ.Ο. και πρόσθεσε: «Απέναντί μας θα είναι αυτή η κυβέρνηση και οι πολιτικές που ασκεί».

«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον οικοδομήσαμε ως πληθυντική Αριστερά που απευθύνεται σε έναν ευρύ χώρο. Άρα οι διαφορετικές απόψεις είναι όχι μόνο ανεκτές, αλλά γόνιμες. Και το είχαμε βάλει στο καταστατικό μας, είχαμε θεσμοθετήσει τη στάση» ανέφερε, προσθέτοντας: «Το λέω και στον κύριο Κασσελάκη για να μη νομίζει ότι είμαστε χθεσινοί που βρήκαμε καρέκλες και καθίσαμε».

«Το πιο πιθανό είναι ο επικεφαλής τη νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας να είναι ο Αλέξης Χαρίτσης», τόνισε η Σία Αναγνωστοπούλου. «Ωστόσο, ένα κόμμα δεν φτιάχνεται με ένα κλικ του χεριού. Φτιάχνουμε κόμμα, έχει διεργασίες».

«Καταπέλτης» ο Χαρίτσης: Ο Κασσελάκης αρέσκεται στην τοξικότητα

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ότι με τις στάσεις και τις δηλώσεις του «αρέσκεται στην τοξικότητα».

«Δεν αντιμετωπίζουμε την πολιτική με όρους καρέκλας, έχουμε μεγάλη διαφορά στην αντίληψη του τι είναι πολιτική και πώς ασκείται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στο Open.

Διαβάστε ακόμα: Αποκάλυψη Παραπολιτικά 90,1: Το αργότερο την Τετάρτη θα συγκροτηθεί η νέα Κ.Ο. - Αρχηγός ο Χαρίτσης

«Για μένα δεν είναι πολιτική να πετάμε ένα σύνθημα, αλλά το περιεχόμενο και η ιδεολογική αντιπαράθεση με τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Εκεί θέλουμε να στρέψουμε τη μάχη, απέναντι στη δεξιά που εμφανίζεται κυρίαρχη, αλλά πλήττει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας», επισήμανε ακόμη ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αιχμές και ψίθυροι από Κουμουνδούρου για «ύποπτα κέντρα»

Υπονοούμενα ότι πίσω από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ κρύβονται συμφέροντα, ντόπια και ξένα, αφήνονται γενικώς στον αέρα σε αυτή τη φάση από την ηγετική ομάδα και τα πέριξ της Κουμουνδούρου. Στη βασική γραμμή «έφυγαν, γιατί έχασαν και δεν αποδέχθηκαν την ήττα τους» προστίθενται αιχμές και ψίθυροι που μπλέκουν τις αποχωρήσεις με επιδιώξεις κύκλων και στόχο να διαμορφωθεί προσεχώς ένας ελεγχόμενος δικομματισμός στο πολιτικό τοπίο. Το αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, με την επισήμανση πως δεν συνέτρεχε ουδείς λόγος διάσπασης.

«Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής. Η Ιστορία θα κρίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφράσει και πάλι τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα έναν ελεγχόμενο δικομματισμό με ή χωρίς δεκανίκια», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.