Τις αποφάσεις τους για την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση, αναμέενται να οριστικοποιήσουν, οι εννέα βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο ανεξάρτητοι της «Ομπρέλας».

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα θέλει να δώσει το  δείγμα γραφής της, γι΄αυτό και τη Δευτέρα, το πολύ την Τρίτη, θα ανακοινωθεί η συγκρότησή της, με φόντο τη «μάχη» του προϋπολογισμού.

Επικεφαλής θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο, ενδεχομένως από τη θέση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ωστόσο αυτό, μαζί με το όνομα της νέας ΚΟ, θα οριστικοποιηθεί στη σύσκεψη που θα έχουν το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα θα ήθελε και μια γυναίκα στη θέση αυτή, με τη Θεανώ Φωτίου να δείχνει διαθέσιμη.

Στο ερώτημα τι θα γίνει με την Έφη Αχτσιόγλου, οι πληροφορίες λένε πως σε αυτή τη φάση δεν επιθυμεί να έχει κάποιον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Νάσος Ηλιόπουλος για νέα Κ.Ο: "Θα είναι μια αριστερή, εναλλακτική επιλογή απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ"


Ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως η απόφασή του να αποχωρήσει από το κόμμα δεν ήταν εύκολη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, οποιονδήποτε διαφώνησε με τη νέα πολιτική που ασκεί, τον ονόμασε εσωτερικό εχθρό. Δεν κάναμε λευκή απεργία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εμείς λέμε ότι ο κ. Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα δεν μπορούν να κάνουν την κατάλληλη αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στη νέα ΚΟ που είναι στα σκαριά, ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε για την ταυτότητά της: «Θα είναι μια αριστερή, εναλλακτική επιλογή απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. Υπάρχει ένα πολιτικό κενό. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνταχθεί η κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι εισφορές των βουλευτών υπέρ του νέου κόμματος
Όσον αφορά στο επόμενο βήμα που είναι ένας νέος πολιτικός φορέας, θεωρείται σχεδόν απίθανο αυτό να γίνε μέχρι το τέλος του χρόνου. Πηγές κοντά και στα δύο στρατόπεδα τονίζουν πως ο στόχος τους δεν είναι να κάνουν μια συρραφή ανθρώπων και τάσεως που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάτι πιο ευρύ, με νέα στελέχη επίστημονες και ενεργούς πολίτες.

Πάντως, ήδη τα πρώτα χρήματα θα αρχιίσουν να μπαιίνουν στα ταμεία τους. Απο τις μηνιαιές αποδοχές τους, ένα μέρος - περίπου 2.500 ευρώ - πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα θα δίνονται υπέρ του νέου φορέα.