Πλήρης στήριξη στην υπό σύσταση Κοινοβολευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι οι επικεφαλής αυτού του εγχειρήματος έχουν προσφέρει πολλά στη χώρα μας από τις θέσεις που κατείχαν στο υπουργικό συμβούλιο του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Real FM.

«Η αποχώρησή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια δύσκολη και οδυνηρή απόφαση, γιατί είμαι ένας από τους συνιδρυτές του. Αποφάσισα να προχωρήσω σε αυτήν την κίνηση ευθύνης, αλλά και ελπίδας για την ανασυγκρότηση μιας σύγχρονης και αξιόπιστης Αριστεράς. Το σημερινό κόμμα που έχει τίτλο ‘ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία’ με επικεφαλής τον Στέφανο Κασσελάκη απέχει παρασάγγας από αυτό για το οποίο αγωνιστήκαμε εδώ και δεκαετίες», υπογράμμισε ακόμη.

«Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις αυτή την ελπιδοφόρα προσπάθεια, που γίνεται με επικεφαλής τους ‘σαραντάρηδες’ του ΣΥΡΙΖΑ - αυτή τη νέα γενιά στελεχών που βγήκε μετά τον Αλέξη Τσίπρα, και με τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα. Προέρχεται από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και έχει προσφέρει πολλά και για την πατρίδα μας, μέσα από τη δουλειά της στο Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Τσίπρα» υποστήριξε ο κ. Παπαδημούλης.

«Σε μια στιγμή παντοκρατορίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και απουσίας ουσιαστικής αντιπολίτευσης -καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε διαλύεται με ταχύτητα και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να καλύψει αυτό το κενό- χρειάζεται μια διαδικασία ανασύνταξης. Αυτή η νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα συγκροτηθεί μέσα στις επόμενες μέρες είναι ο σπόρος για να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο, ελπιδοφόρο, που όχι μόνο του, αλλά με συνεργασίες, θα φέρει κάτι καλό για τη χώρα. Γιατί κυβέρνηση χωρίς αντίβαρα, χωρίς έλεγχο, χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση, μαχητική, σοβαρή, τεκμηριωμένη, δεν είναι καλό πράγμα ούτε για τη δημοκρατία», συμπλήρωσε.

«Μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να έχει μια ισχυρά καθοδική πορεία. Έχει φτάσει πια σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις κάτω και από το ΠΑΣΟΚ. Αν αυτή η γενιά των ‘σαραντάρηδων’ και τα χιλιάδες μέλη που φεύγουν πλέον από τον διαλυόμενο ΣΥΡΙΖΑ, παρέμεναν, θα βούλιαζαν όλοι μαζί. Κάνω αυτή την εκτίμηση χωρίς καμία διάθεση οξύτητας, τοξικότητας, φανατισμού στην αντιπαράθεση, γιατί δεν μου αρέσουν οι εμφύλιοι. Το κύριο μέτωπο ενός κόμματος της Αριστεράς, και οποιουδήποτε Αριστερού, θα πρέπει να είναι απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Εκτιμώ, λοιπόν, ότι αυτό το μεγάλο κύμα των αποχωρήσεων με τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και θα πάει καλά, δεν θα είναι το τελευταίο. Γιατί η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξωθεί προς την αποχώρηση όποιον διατυπώνει διαφορετική φωνή. Σας θυμίζω τα περί… ‘πέμπτης φάλαγγας, αποστάτες, διασπαστές’.

Το κρίσιμο είναι να συγκροτηθεί μια ισχυρή δύναμη, σύγχρονη, που να μπορεί να εκφράσει αριστερούς, οικολόγους, σοσιαλδημοκράτες, προοδευτικούς ανθρώπους και η οποία να αποκτήσει κυβερνητική προοπτική, να έχει κυβερνητικές φιλοδοξίες, προφανώς με συνεργασίες πάνω σε πρόγραμμα» δήλωσε στη συνέχεια.