«Νομίζω ότι η Νέα Αριστερά έχει πολύ σημαντικότερες δυνατότητες από αυτό που καταγράφηκε στις πρώτες δημοσκοπήσεις», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η χώρα χρειάζεται ένα κόμμα της Αριστεράς σοβαρό και αξιόπιστο», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η νέα γενιά που διοικεί υπό τον Αλέξη Χαρίτση νομίζω ότι είναι μία εγγύηση για μία ανοδική πορεία της Νέας Αριστεράς», σημείωσε ακόμα ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι ένα ποσοστό της τάξης του 25% θα μπορούσε να ψηφίσει το κόμμα της Νέας Αριστεράς, άρα υπάρχει χώρος», δήλωσε επίσης.

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη δεν έχει αξιοπιστία»

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί η καθοδική πορεία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη δεν έχει αξιοπιστία, δεν είναι εύκολο για έναν ηγέτη που ήταν θαυμαστής του Μητσοτάκη να είναι ηγέτης της Αριστεράς», είπε.

«Το δυστύχημα για τη χώρα και τη δημοκρατία είναι η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, παράγει αλαζονεία και μονομέρεια», συμπλήρωσε.

«Είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης σε ακρίβεια στα τρόφιμα, δεν είναι μια εισαγόμενη ακρίβεια, είναι μία ακρίβεια απληστίας, που οφείλεται στη δίψα ορισμένων και σε καρτέλ να κερδίσουν ακόμα περισσότερα. Τα πρόστιμα που μπαίνουν είναι ένα ''χάδι'' μπροστά σε αυτά που κερδίζουν», τόνισε ο ευρωβουλευτής.

«Είναι κυβερνητική ευθύνη ο πληθωρισμός στα τρόφιμα», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Θα είναι δύσκολο για τον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίζει να παραμένει σιωπηλός»

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό Τσίπρα είχε μία ανοδική πορεία και μετά μία καθοδική. Με τον Στεφανό Κασσελάκη πάει από το κακό προς το χειρότερο, αμφισβητεί βασικά κομμάτια από την παρακαταθήκη του Αλεξη Τσίπρα και γι' αυτό θα είναι δύσκολο για τον ίδιο να συνεχίζει να παραμένει σιωπηλός».

Διαβάστε ακόμα: Τα δύσκολα στοιχήματα του Στέφανου Κασσελάκη: Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, οικονομικά κόμματος και ευρωεκλογές

Σχετικά με το δάνειο από τον Στέφανο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Επιζήμια, βλαπτική η διαρροή για το δάνειο Κασσελάκη, λειτούργησε ως μπούμερανγκ».

Τέλος, σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε πως η θέση του είναι θετική: «Να τηρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ό,τι είχε εξαγγείλει».