''Πυρά'' κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑΣτέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφέροντας ότι '' μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε σκληρό φιλελεύθερο κόμμα''.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», τόνισε ότι δεν μπορούσε να μείνει στο κόμμα της Κουμουνδούρου εξαιτίας των όσων λέει ο Κασσελάκης, ενώ δήλωσε ότι το ποσοστό του 17,5% αποτελεί ''άπιαστο όνειρο'' για τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχει μεγάλο πολιτικό και ιδεολογικό κενό που πρέπει να καλυφθεί» σημείωσε.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε κεντρώο κόμμα. Ο στρατηγικός στόχος του κ. Κασσελάκης περί του ‘’ελληνικού ονείρου’’ μετατρέπει στρατηγικά τον ΣΥΡΙΖΑ σε σκληρό φιλελεύθερο κόμμα. Αποτυπώνει τις θέσεις του πιο σκληρού αμερικάνικου φιλελευθερισμού… Ακόμα και οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ δεν μιλούν για το ‘’αμερικανικό όνειρο’’, αντιθέτως είναι απολύτως επικριτικοί απέναντι σε αυτή τον καταστατικό μύθο ότι δήθεν ο καθένας μπορεί να γίνει επιχειρηματίας του εαυτού του. Στον ΣΕΒ ο κ. Κασσελάκης μάς είπε ότι το κεφαλαίο είναι εργαλείο κοινωνικής ισότητας και κοινωνικής ευημερίας, αυτά δεν έχει τολμήσει να τα πει ούτε ο Τόνι Μπλερ ή ο Γκέρχαρντ Σρέντερ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής αποσαφήνισε ότι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα προσπαθήσει να ενοποιήσει διαφορετικά ρεύματα. «Δεν θέλουμε να είμαστε ένας πολιτικός φορέας ο οποίος θα είναι στην πραγματικότητα η συνένωση των θραυσμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνουμε κάτι καινούργιο, και πιστέψτε με, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» σημείωσε. «Στόχος μας είναι, με πρώτο βήμα την ΚΟ, να εμφανιστούμε την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε και το όνομα, νομίζω ότι θα είναι ένας τίτλος ο οποίος θα αποτυπώνει την ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση του χώρου μας». Υπερασπίζουμε τους αγώνες της Αριστεράς και των αγώνων που έχουμε δώσει όλη την τελευταία δεκαετία, ανέφερε.

Aνέφερε ότι στόχος της νέας Κ.Ο. είναι να κατέβει στις Ευρωεκλογές, αποκλείοντας τα σενάρια συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη, παρά ταύτα τόνισε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη.

Σε σχέση με την Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι έχει επιλέξει να κάνει ένα βήμα πίσω, αναφέροντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης ''πυροδοτεί χυδαία και τοξικά χαρακτηριστικά''.

Ξεκαθάρισε ότι σέβεται την απόφαση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να μείνει εκτός όλης της έντασης.