Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου, με το πακέτο μέτρων για τη Δικαιοσύνη που εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Υπενθυμίζεται πως το αυτεπάγγελτο της δίωξης των τραπεζικών στελεχών είχε καταργηθεί πριν από τρία χρόνια.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι για ποινές πάνω από τρία χρόνια όλοι θα μπαίνουν φυλακή για ένα διάστημα. Ο Γιώργος Φλωρίδης εξήγγειλε ευρύ πρόγραμμα της κυβέρνησης για ίδρυση χώρων, όπου θα κρατούνται εκείνοι που θα έχουν καταδίκες με μικρές ποινές.

Ταυτόχρονα, προβλέπεται αυστηροποίηση ποινών για πολλά εγκλήματα, όπως οι εμπρησμοί και τα βαριά τροχαία.

Διαβάστε ακόμα: Σαρωτικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Οι τοµές του νέου νοµοσχεδίου - Τι θα ισχύει για τους δικηγόρους - Τσουχτερά πρόστιµα για καταδικασµένους και δικοµανείς

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης τόνισε τη σημασία του να γίνονται γρηγορότερα οι δίκες, με περιορισμό των αναβολών σε μία, με πρόστιμα στους δικομανείς και με συντόμευση πολλών δικαστικών διαδικασιών.

Τέλος, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας, επίσης, αναφέρθηκε στην προετοιμασία του συστήματος ώστε προχωρήσει στην πράξη ο θεσμός της κοινωφελούς εργασίας για τους καταδικασμένους σε ποινές ως τρία χρόνια καθώς έχει δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα με 1500 φορείς, νοσοκομεία, ιδρύματα, δήμους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να απασχολήσουν καταδικασμένους.