Τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου εντός και εκτός Ελλάδος από τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως στις επερχόμενες ευρωεκλογές δεν θα υπάρξει διαίρεση της επικράτειας σε περιφέρειες, αλλά, όπως είπε, η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι να παραμείνει όλη η χώρα μία περιφέρεια.

*Διαβάστε εδώ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Για πρώτη φορά επιστολική ψήφος εντός και εκτός Ελλάδος - Μία περιφέρεια όλη η χώρα στις ευρωεκλογές

Περισσότερες διευκρινίσεις για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για πρώτη φορά στη χώρα μας θα δοθούν σήμερα το απόγευμα από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, τη Νίκη Κεραμέως και τον Θοδωρή Λιβάνιο.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και ο αναπληρωτής υπουργός, Θοδωρής Λιβάνιος, θα παραχωρήσουν σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, και ώρα 15:00, συνέντευξη Τύπου, με θέμα το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή Ευρωβουλευτών, Διευκόλυνση Ψήφου Εκλογέων, Εκκαθάριση Εκλογικών Καταλόγων και Λοιπές Διατάξεις» και συγκεκριμένα την καθιέρωση για πρώτη φορά στη χώρα μας της επιστολικής ψήφου.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων του 1ου ορόφου, στο επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15 κτίριο του Υπουργείου Εσωτερικών.