Για τη σχέση του με τον Στέφανο Κασσσελάκη και την ψυχρότητα που πολλοί «διαβάζουν» ότι επικρατεί μεταξύ τους μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Live News, αναφέρθηκε στο  αμήχανο τετ α τετ που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. «Ήταν μια φωτογραφία, ένα στιγμιότυπο, μια χαρά τα είπαμε. Δεν σηκώθηκε κανείς γιατί ήδη εξελισσόταν το πρόγραμμα. Εμένα με ενδιαφέρει η πολιτική και όχι το σόου. Δεν είναι ευγενικό, θεσμικό πρέπον δείγμα πολιτικού πολιτισμού, να ανακατευόμαστε τα υπόλοιπα κόμματα στα εσωκομματικά άλλων κομμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε να πάρει θέση λέγοντας πως «έχω μια άλλη νοοτροπία, δεν θέλω να σχολιάσω. Παρακολουθώ, έχω την άποψή μου». Παράλληλα για την αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και τη μείωση εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε 3,5 μονάδες ύστερα από 5 χρόνια και ανέβηκε άλλες 3,5 μονάδες σε 5 μήνες. Το να ξαναμπούμε στο πολιτικό προσκήνιο κάποιοι το θεωρούσαν όνειρο θερινής νυκτός. Κι όμως, συνέβη. Αν συνεχίσουμε με χαμηλούς τόνους και πολλή δουλειά στην κοινωνία, για να δείξουμε ότι υπάρχει ένα κόμμα χρήσιμο που ασχολείται με τα προβλήματα του ελληνικού λαού, το ΠΑΣΟΚ θα είναι η ισχυρή αντιπολίτευση στη Ν.Δ.». 

Διαβάστε επίσης: "Βόμβα" Ανδρουλάκη: Συνεργασία... υπό όρους με τους 11 ανεξάρτητους βουλευτές

Σχετικά με το αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βρει δίαυλο επικοινωνίας με το νέο κόμμα που θα προκύψει από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω χέρι συνεργασίας σε οποιαδήποτε πολιτική δύναμη μπορεί να συζητήσει και να συμφωνήσει στα τεράστια ζητήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Στη Βουλή θα φανεί ποιοι θέλουν να έχουν υπεύθυνη και προοδευτική στάση όπως οι δικοί μας».