Μεγάλο θέμα στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης αποτελεί η σημερινή επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, όπου έχει σειρά επαφών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης αναφέρονται εκτενώς στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα. Πολλά από τα διεθνή ΜΜΕ επισημαίνουν ότι με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη χώρα μας ύστερα από έξι χρόνια οι δύο ηγέτες ευελπιστούν να γυρίσουν μια νέα σελίδα στις σχέσεις τους έπειτα από χρόνια διαμάχης.


Guardian: "Επιδιώκει συμφωνία win-win ο Ερντογάν στην Αθήνα" 

Με Live ο Guardian καλύπτει λεπτό προς λεπτό την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, με εκτενή αναφορά στις συναντήσεις και όσα διημείφθησαν στη διάρκεια αυτών.

«Η πρώτη συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου φαίνεται να πήγε καλά. Ο Ερντογάν είπε στην κ. Σακελλαροπούλου ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα χαιρετίζει την έναρξη μιας νέας εποχής μεταξύ των δύο χωρών», μεταδίδει το βρετανικό Μέσο.

Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα διευκρινίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος σχεδιάζει προσέγγιση «win-win μετά τις προηγούμενες διαμάχες με την ελληνική πλευρά».

Το δημοσίευμα του Guardian, συνεχίζοντας, επισημαίνει πως «την τελευταία φορά που ο Τούρκος ηγέτης επισκέφτηκε την ελληνική πρωτεύουσα - ακριβώς πριν από έξι χρόνια, αυτό που είχε χαρακτηριστεί ως ιστορική περιοδεία κατέληξε σε έναν φραστικό πόλεμο, καθώς ο Ερντογάν, αφήνοντας στην άκρη τις διπλωματικές ευγένειες, προχώρησε στην επίθεση».


Associated Press: Στοχεύει στη βελτίωση των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έφτασε την Πέμπτη στην Ελλάδα σε ένα ταξίδι που στοχεύει στη βελτίωση των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ελπίζοντας ταυτόχρονα στην αποκατάσταση των σχέσεων και με τους δυτικούς συμμάχους, γράφει το Associated Press.

Παρά τις βαθιά ριζωμένες διαφορές μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν υποσχέθηκε μια προσέγγιση «win-win» που θα μπορούσε να θέσει τα θεμέλια για ευρύτερη συνεργασία, συνεχίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.


Reuters: Ελπίδες για επανεκκίνηση των δεσμών ύστερα από χρόνια τριβής

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς έφτασε στην Αθήνα την Πέμπτη σε μια επίσκεψη που και οι δύο χώρες ελπίζουν να επανεκκινήσουν τους δεσμούς ύστερα από χρόνια τριβής, μεταδίδει το Reuters.

Η Ελλάδα και η Τουρκία, γείτονες και σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, διαφωνούν εδώ και δεκαετίες για ζητήματα όπως το πού αρχίζει και τελειώνει η υφαλοκρηπίδα τους, οι ενεργειακοί πόροι, οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο.


ABC: Επανεκκίνηση των σχέσεων με τους δυτικούς συμμάχους

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έφτασε την Πέμπτη στην Ελλάδα, σε ένα ταξίδι που έχει σκοπό να επιδιορθώσει τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και την επανεκκίνηση των σχέσεων με τους δυτικούς συμμάχους, μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο ABC.

Euronews: Στόχος η αναβάθμιση των ιστορικά τεταμένων σχέσεων μεταξύ των γειτονικών κρατών

Ο Τούρκος pρόεδρος Ερντογάν επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα σε μια σημαντική διπλωματική αποστολή με στόχο την αναβάθμιση των ιστορικά τεταμένων σχέσεων μεταξύ των γειτονικών κρατών.

Ο Ερντογάν, μαζί με την Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πρόκειται να προεδρεύσει των κοινών συζητήσεων του υπουργικού συμβουλίου και να πραγματοποιήσει εμπορικές συνομιλίες.