«Για φίμωση της ελευθερίας του λογου και όνειδος για την χώρα που γέννησε τον πολιτισμό της Δημοκρατίας», κάνει λόγο σε δήλωσή του ο πρόεδρος της «Νίκης», Δημήτρης Νατσιός, μετά τη ματαίωση της παρουσίασης βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη - Δεληβάνη με τίτλο «Για την Ελλάδα που ματώνει» στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην οποία θα μιλούσε και ο πρόεδρος της «Νίκης».

Oμάδα φοιτητών μπήκε στην αίθουσα φωνάζοντας συνθήματα ενώ σήκωσαν πανό, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να ματαιωθεί.
   
«Μια χούφτα αναρχικών αποφάσισε απόψε να επιβάλει τον φασισμό και τη φίμωση της ελευθερίας σκέψης, εντός πανεπιστημιακού χώρου, σε μία εκδήλωση πολιτισμού. Με συνθήματα κατά της 'Νίκης', αλλά και με προσωπικές απειλές κατά της ζωής και της υπόληψής μου, αντιεξουσιαστές μπήκαν ανενόχλητοι στην παλαιά αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ, με κουκούλες και οπλισμένοι με φονικά αντικείμενα. Δεν μου προκαλούν εντύπωση οι κόκκινοι φασίστες. Εντύπωση μου προκαλεί η εκκωφαντική απουσία της αστυνομίας, φυσικά με μεγάλη ευθύνη του πρωθυπουργού, ο οποίος υποσχόταν τάξη και νομιμοφροσύνη στους πανεπιστημιακούς χώρους· φαίνεται όμως ξέχασε τα ωραία λόγια, όταν η 'Νίκη' μπήκε στη Βουλή», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Νατσιός και καταλήγει:
   

Δημήτρης Νατσιός: Είναι όνειδος για την χώρα να φιμώνεται η ελευθερία του λόγου

«Να σημειώσω ότι οι λεγόμενοι 'αντιεξουσιαστές' υβρίζουν εμένα και τη 'Νίκη' με τις ίδιες φράσεις που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός, κάποια μεγαλοστελέχη της Νέας Δημοκρατίας και τα αργυρώνητα παπαγαλάκια στις βραδινές τους τηλεοπτικές συκοφαντίες. Η στοχοποίηση συνιστά και ηθική αυτουργία. Θα μιλούσαμε για την υποτέλεια ως κυρίαρχο πρόβλημα της πατρίδας μας. Ενοχλήθηκαν όλοι, 'αντιεξουσιαστές' και κυβέρνηση παρέα, που φαίνεται είναι στην ίδια πλευρά της ιστορίας - στην πλευρά της υποτέλειας, της ξενοδουλείας και της αναξιοπρέπειας. Είναι όνειδος για την χώρα που γέννησε τον πολιτισμό της Δημοκρατίας, να φιμώνεται η ελευθερία του λόγου και μάλιστα σε πανεπιστημιακή αίθουσα».