«Η βία είναι βία, η οπαδική βία είναι ένα δημοσιογραφικός χαρακτηρισμός», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Διαβάστε ακόμα: Παύλος Μαρινάκης για οπαδική βία: Αν δεν συμμορφωθούν αυτοί που πρέπει, θα έχουμε πιο σκληρές αποφάσεις

Επιπλέον, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος είπε πως τη βία τροφοδοτούν κοινωνικές αιτίες, ενώ απέδωσε διαχειριστική ανεπάρκεια στην κυβέρνηση.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Θεόφιλου Ξανθόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την οπαδική βία:

Θ.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ: Η οπαδική βία είναι ένας δημοσιογραφικός χαρακτηρισμός, η βία είναι βία. Υπάρχουν κοινωνικές αιτίες που τροφοδοτούν τη βία και καταλαβαίνουμε όλοι όταν αν δεν θεραπευτούν, αν δεν αντιμετωπιστούν και οι κοινωνικές αιτίες οι οποίες εκλύουν αυτή τη βία θα φύγει από τα γήπεδα και θα πάει σε άλλους χώρους.

Για τα μέτρα:

Θ.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ: Τα έχουμε ξαναδεί και τα έχουμε ξανακούσει τα μέτρα και δυστυχώς τα μέτρα αυτά επαναλαμβάνονται, εννοώ σε επίπεδο εκφώνησης κάθε φορά που υπάρχει ένας θάνατος και οι θάνατοι είναι πολλοί το τελευταίο διάστημα.

Θ.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ: Οι πολιτικές που επιλέγει η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνονται στην ανάγκη αντιμετώπισης και ρωτώ ξανά τι είναι αυτό που εμπόδισε την κυβέρνηση τα τελευταία τρία χρόνια να βάλει κάμερες στα γήπεδα; Εγώ δεν μπορώ να ερμηνεύσω την κυβέρνηση πολιτικά όμως λεω ότι αφενός μεν δεν το πιστεύει πολύ και αφετέρου υπάρχει μια διαχειριστική ανεπάρκεια.

Θ.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ: Τα μέτρα είναι μέτρα που πρέπει να πάρουμε αλλά δεν ξέρω αν τα λεει για να τα λεει δηλαδή τα έχει εξαγγείλει τρεις φορές. Καταλαβαίνετε ότι δικαιούμαστε να είμαστε επιφυλακτικοί, με αυτή την προσέγγιση είναι το «ούτε θέλει ούτε μπορεί».