«Τα χρήματα του εσωτερικού δανεισμού από τον Στέφανο Κασσελάκη για να καταβληθούν μισθοί και δώρα εργαζομένων θα επιστραφούν μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει την επιχορήγηση των κόμματων» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο
βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Εκτίμησε πως σε μια επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συζητηθεί το θέμα εξορθολογισμού των μέσων μαζικής ενημέρωσης του κόμματος και ζήτησε να υποστηριχθούν τα μέσα αυτά.

Αναφορικά με την ερώτηση του κ. Γεωργιάδη από πού προέρχονται τα χρήματα που δανείζει ο κ. Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε: «Ο Στ. Κασσελάκης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις λόγω του ότι καθυστέρησε η επιχορήγηση των κομμάτων και δεν έπρεπε να μείνουν πίσω οι υποχρεώσεις του κόμματος προς τους εργαζόμενους, τα δώρα των Χριστουγέννων και οι μισθοί τους υπήρξε μια ανάγκη εσωτερικού δανεισμού και προσφέρθηκε ο πρόεδρος να καλύψει αυτό το κενό. Φαντάζομαι ότι με τη λήψη της επιχορήγησης θα του επιστραφεί το ποσό».

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο για το δάνειο Κασσελάκη στο κόμμα - Φέρεται να έδωσε περισσότερα από 200.000 ευρώ


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Θεόφιλου Ξανθόπουλου στον Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αναφορικά με την ερώτηση του κ. Γεωργιάδη από που προέρχονται τα χρήματα που δανείζει ο κ. Κασσελάκης στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στ. Κασσελάκης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις λόγω του ότι καθυστέρησε η επιχορήγηση των κομμάτων και δεν έπρεπε να μείνουν πίσω οι υποχρεώσεις του κόμματος προς τους εργαζόμενους, τα δώρα των Χριστουγέννων και οι μισθοί τους υπήρξε μια ανάγκη εσωτερικού δανεισμού και προσφέρθηκε ο πρόεδρος να καλύψει αυτό το κενό. Φαντάζομαι ότι με τη λήψη της επιχορήγησης θα του επιστραφεί το ποσό.

Ερωτηθείς αν υπάρχει σχέδιο για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΖΑ

Υπάρχει από πλευράς κόμματος μια πολύ μεγάλη φροντίδα γιατί έστω και με μικρότερη εμβέλεια από ότι θα θέλαμε και από ότι θα έπρεπε τα Μέσα αυτά είναι Μέσα που εξακολουθούν να εκφράζουν μια πλευρά της Αριστεράς στον τόπο μας. Φαντάζομαι ότι σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας θα είναι θέμα και η υποστήριξη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του κόμματος.

Υπάρχουν δύο παράμετροι που πρέπει να συνεκτιμηθούν· ο πρώτος είναι η οικονομική βιωσιμότητα που είναι το πρώτο αλλά επειδή πρόκειται για έντυπα που έχουν πολιτικό αποτύπωμα θα δούμε και την πολιτική διάσταση. Δεν μπορώ ελαφρά την καρδία «δεν βγαίνει, να κλείσει». Αν υπάρχει ανάγκη εξορθολογισμού είναι προφανές ότι πρέπει να γίνει. Πολιτικά μπορώ να σας πω δεν ξέρω τα οικονομικά μεγέθη, πολιτικά θεωρώ ότι πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια για να στηριχθούν τα Μέσα αυτά.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Χρυσόγονου ότι απειλείται με πρόστιμο ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που θεωρηθεί ότι ο δανεισμός από τον κ. Κασσελάκη είναι ιδιωτική χρηματοδότηση

Δεν το ξέρω αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες πρόνοιες για να μην έχουμε τέτοιου είδους τυπικά, νομικά αλλά και ουσιαστικά προβλήματα.