Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός δεν οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

Στο ερώτημα του γιατί έχει 13% ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, ο Χρήστος Γιαννούλης απάντησε: «Έχουμε πολύ δρόμο για τις δημοσκοπήσεις, 3 μήνες μετά τις εκλογές δεν μετριέται η πρόθεση ψήφου. Μετά από 2 χρόνια θα δούμε ποια είναι πραγματικά η πρόθεση ψήφου και ποια η πρόθεση των κομμάτων».

*Διαβάστε εδώ: Κασσελάκης για συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στην αλλαγή καταστατικού - Η λέξη είναι ξεκάθαρη, την είπαμε και στους Ιταλούς και πήγαμε μια χαρά

«Δεν επιθυμώ να κρίνω τη δημοσκοπική εικόνα της Νέας Αριστεράς», σημείωσε.

Για την «πρωτιά» που επιθυμεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Χρήστος Γιαννούλης είπε: «Κανείς δεν ξεκινάει μία μάχη για να έρθει 2ος ή 3ος, ξεκινάμε για να νικήσουμε».

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές, σημείωσε: «Ξεκινάμε για να νικήσουμε, θα δώσουμε έναν διαφανή αγώνα και ελπίζουμε για το καλύτερο».


Η συνέντευξη του Χρήστου Γιαννούλη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Χρήστος Γιαννούλης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τριανταφυλλίδη και Δραγασάκη, είπε: «Δεν πρόκειται με αφορμή τη συνείδησή μου, την ευθύνη μου ως βουλευτής, την ευθύνη μου ως πολίτης, δεν πρόκειται να μπω σε καμία συζήτηση που έχει ίχνη εσωστρέφειας, γιατί απέναντί μου είναι μόνο ο Μητσοτάκης και η προοπτική του τόπου για το παιδί μου».

Αναφορικά με τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε: «Πέντε μήνες μετά τις εκλογές η πρόθεση ψήφου δεν δημοσκοπείται. Θεωρώ ότι έχουμε πολύ δρόμο για τις δημοσκοπήσεις ακόμα σε επίπεδο πρόθεσης ψήφου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα κερδίζει έδαφος, πιστεύω ότι οι ευρωεκλογές θα είναι ένα καλό τεστ, αλλά αν θέλετε να μιλήσουμε για δημοσκοπήσεις, να δώσουμε ένα ραντεβού δύο χρόνια μετά να δούμε πως θα είναι το επιχείρημα «μα είστε στο 12%». Πιστεύω ότι θα είναι πολύ διαφορετική η εικόνα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι δεν θα έχει μέλλον το εγχείρημα της Νέας Αριστεράς με βάση τα δημοσκοπικά ποσοστά, ο Χρήστος Γιαννούλης απάντησε: «Δεν μπορώ να το ξέρω, θα ήμουν αφελής και επιπόλαιος να κρίνω τη δημοσκοπική επίδοση της Νέας Αριστεράς. Τη δημοσκοπική επίδοση της Νέας Αριστεράς δεν δικαιούμαι, δεν επιθυμώ να κρίνω τη δημοσκοπική επίδοση κανενός κόμματος».

Στη συνέχεια, στην ερώτηση αν εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, απάντησε: «Εγώ θα δουλέψω όπως και όλοι οι άνθρωποι που είμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ θα δουλέψουμε για τη νίκη. Κανείς δεν ξεκινάει μια εκλογική αναμέτρηση για να έρθει δεύτερος, τρίτος ή τέταρτος είναι στοιχείο ηττοπάθειας και άμεσης εξόδου από τον στενό κύκλο των κομμάτων που έχουν την υποχρέωση για το καλό των πολιτών να κυβερνήσουν. Ξεκινάμε για να νικήσουμε, στην πορεία θα δώσουμε έναν έντιμο αγώνα, διαφανή, χωρίς αποχρωματισμούς και παραφωνίες και ελπίζουμε για το καλύτερο».