H Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο “ACTION 24”, δήλωσε πως, "η κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες είναι δυσβάσταχτη, κυρίως υπό το βάρος της ακρίβειας, και οι επιλογές της κυβέρνησης στα φορολογικά, στα εργασιακά, στους μισθούς και στο εισόδημα, την κάνουν ακόμα πιο ασφυκτική". 

Στη συνέχεια, η κα Αχτσιόγλου πρόσθεσε: "Επί της διακυβέρνησης της ΝΔ τα νοικοκυριά σαρώνονται όχι μόνο από το κύμα της ακρίβειας αλλά και από μία ακραία αφαίμαξη του εισοδήματος διά του ΦΠΑ, ο οποίος είναι ο πλέον άδικος φόρος και η κυβέρνηση επιμένει να μην τον μειώνει. Αντιθέτως, οι φόροι που η ΝΔ επέλεξε κατά κύριο λόγο να μειώσει ήταν δύο φορές ο φόρος στη συγκέντρωση κεφαλαίου, τρεις φορές ο φόρος στα κέρδη των μεγάλων εταιρειών και να μηδενίσει σχεδόν τον φόρο στα μερίσματα".

Αχτσιόγλου: "Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια ελάφρυνση του μεγάλου πλούτου την ίδια ώρα που η ελληνική κοινωνία σαρώνεται από έμμεσους φόρους"


Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «αυτό που έχει συντελεστεί επί ΝΔ είναι μία έκρηξη των κερδών των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών, με αύξηση του μεριδίου των κερδών στον συνολικό πλούτο κατά 5 μονάδες και με ραγδαία μείωση του μεριδίου των μισθών. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια ελάφρυνση του μεγάλου πλούτου την ίδια ώρα που η ελληνική κοινωνία σαρώνεται από έμμεσους φόρους».

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς υπογράμμισε πως «θα καταψηφίσουμε τον Προϋπολογισμό γιατί είναι άδικος και ανοίγει την ψαλίδα των ανισοτήτων. Δεν αντιμετωπίζει καθόλου τα σύγχρονα προβλήματα όπως το στεγαστικό, την ακρίβεια -τη νέα χρονιά δεν προβλέπεται η παραμικρή στήριξη στα νοικοκυριά-, το ζήτημα της κλιματικής κρίσης, το ζήτημα των χρεών, των πλειστηριασμών και των funds».

Αχτσιόγλου για υπόθεση Μπελέρη: "Από την πλευρά της Αλβανίας δεν τηρείται ούτε ο σεβασμός του κράτους δικαίου ούτε ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων"


Αναφερόμενη στην υπόθεση Μπελέρη και την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε πως «από την πλευρά της Αλβανίας δεν τηρείται ούτε ο σεβασμός του κράτους δικαίου ούτε ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να επισημανθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε όταν μία χώρα παραβιάζει ευθέως αυτούς τους δύο κανόνες της ίδιας της ΕΕ.Δεν είναι διμερές ζήτημα. Πρέπει να τεθούν ως απαράβατες προϋποθέσεις το να έχει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, να μην παραταθεί η προφυλάκισή του και να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Για την οπαδική βία


Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις με την οπαδική βία, τον τραυματισμό του αστυνομικού και τις αποφάσεις της κυβέρνησης τόνισε πως: «είναι ένα τραγικό περιστατικό. Όλοι ευχόμαστε ο άνθρωπος να γίνει καλά. Να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή φροντίδα γι’ αυτό. Η κυβέρνηση έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα-είχαν προηγηθεί η δολοφονία του Άλκη Καμπανού και η δολοφονική επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΝΔ κάνει ξανά διαχείριση επικοινωνιακού τύπου και όχι ουσίας, με μέτρα τα οποία είτε ισχύουν είτε έχουν ανακοινωθεί ξανά. Δεν φέρνει τις ΠΑΕ ενώπιον των ευθυνών τους, για τις οργανικές σχέσεις με οπαδικούς στρατούς και το πώς θα σταματήσουν αυτοί οι δεσμοί. Εκεί βρίσκεται η ουσία του προβλήματος. Η ΝΔ δεν είναι διατεθειμένη να το κάνει. Τα οριζόντια μέτρα, με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, αποδεικνύουν την έλλειψη βούλησης να συγκρουστεί με το πρόβλημα».

Για τις δηλώσεις Κασσελάκη


Απαντώντας σε ερώτηση για δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημείωσε πως «ο κ. Κασσελάκης έχει εργαλειοποιήσει πολλές φορές τον κ. Τσίπρα και την ίδια ώρα αποδομεί τη διακυβέρνηση2015-2019», ενώ «η αναφορά του ότι δεν υπάρχει ταξικός διαχωρισμός στην κοινωνία δεν χαρακτηρίζει ένα κόμμα του προοδευτικού χώρου».