Σύμφωνα με τη δημόσια τοποθέτησή του, στον απόηχο της αποκάλυψης που είχαν κάνει τα parapolitika.gr για την τροπολογία με την οποία αποκτούσαν ειδική άδεια διαμονής που δίνει μια τύπου άδεια διαμονής οι παράτυποι μετανάστες οι οποίοι διαμένουν στην Ελλάδα για τουλάχιστον τρία χρόνια και έχουν προσφορά εργασίας, ο Αντώνης Σαμαράς καταψήφισε την εν λόγω ρύθμιση, με τον πρώην πρωθυπουργό να αποφασίζει να διαφοροποιηθεί από την κομματική γραμμή, σε ένα ζήτημα στο οποίο το κυβερνόν κόμμα είχε άλλωστε ανακοινώσει πως η κομματική πειθαρχεία θα εφαρμοζόταν, πλην του πρώην πρωθυπουργού.

Με όλα τα "φλας" στραμμένα πάνω του, λοιπόν, ο φωτογραφικός φακός "συνέλαβε" τη στιγμή κατά την οποία ο Μεσσήνιος πολιτικός καταψήφισε την τροπολογία που έφερε τις προηγούμενες ημέρες αναταράξεις στην κυβερνητική παράταξη.



Υπενθυμίζεται πως κατά την την έξοδο του σήμερα από την Ολομέλεια, ο Αντώνης Σαμαράς είπε με νόημα στους δημοσιογράφους: «Ότι είχα χρέος να πω το είπα. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε». Ειδικότερα σε ερώτηση των δημοσιογράφων, «τι θα ψηφίσετε;», ο Αντώνης Σαμαράς απαντησε: «Τα έχουμε πει αυτά ρε παιδιά!»





Εξερχόμενος, δε, της αίθουσας του Κοινοβουλίου έτυχε θερμής υποδοχής από τουλάχιστον 15 βουλευτές που περίμεναν να τον χαιρετίσουν. Όλοι όσοι βουλευτές τον συνάντησαν στους διαδρόμους, σταμάτησαν να μιλήσουν μαζί του σχολιάζοντας το επίμαχο θέμα της τροπολογίας. Εκείνος, ευδιάθετος, μίλησε με όλους!

Ο κ. Σαμαράς ρωτήθηκε επίσης αν αναμένεται και άλλο «όχι» και θύμισε ότι έχει ταχθεί κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, προειδοποιώντας ότι θα καταψηφίσει αν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφύλων.