Σάλος έχει προκληθεί με την αποκάλυψη του parapolitika.gr σχετικά με την τροπολογία που χορηγεί νέου τύπου άδεια διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών.

Διαβάστε εδώ: Αποκλειστικό: Νομιμοποιούνται με τροπολογία οι παράνομοι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα για τρία χρόνια

Η τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή προκάλεσε την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά. Με δήλωση του, ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει την αντίθεση του σχετικά με την τροπολογία χαρακτηρίζοντας την «αιφνιδιαστική και λανθασμένη».

Διαβάστε εδώ: Τροπολογία για μετανάστες: Το υπουργείο Εργασίας επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του parapolitika.gr - Ποιοι παίρνουν άδεια διαμονής

Αντώνης Σαμαράς: Η τροπολογία νομιμοποιεί στην πράξη όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια

Ειδικότερα, ο Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη τροπολογία «νομιμοποιεί στην πράξη όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια!» «Και μάλιστα, συλλήβδην, δίχως ουσιαστικό έλεγχο της ταυτότητας κάθε ενός από την Πολιτεία! Κι αυτό την ώρα που το μεταναστευτικό συγκλονίζει όλη την Ευρώπη, η οποία αναζητεί αυστηρότερη πολιτική!», προσθέτει.

«Αδυνατώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνησή μας ελαστικοποιεί κι άλλο τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής και εργασίας στους παράνομους μετανάστες. Ακόμα και σε αυτούς που έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου! Ακόμη και αν έχουν διαβατήριο, "έστω κι αν αυτό έχει λήξει"... Και οι χορηγήσεις των αδειών γίνονται υποχρεωτικές, και δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια των αρμοδίων Αρχών, όπως ισχύει μέχρι σήμερα», σημειώνει στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς.

«Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνησή μας το 2012-2014 είχε θεσπίσει ένα νομικό πλαίσιο που προέβλεπε, κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, τη χορήγηση της άδειας διαμονής μόνο εάν οι αιτούντες συμπλήρωναν 7 έτη συνεχούς παρουσίας στη χώρα. Κι αυτό το καθεστώς το διατήρησε ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ...»
, συμπληρώνει.

«Η χώρα μας γίνεται, επί της ουσίας, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών»

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι με αυτή την τροπολογία «η χώρα μας γίνεται, επί της ουσίας, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών».

Αναφορικά με το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με την απουσία εργατικών χεριών, ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνει: «Η ανάγκη λύσης του προβλήματος εργατικών χεριών μπορεί να γίνει μέσω του εγχώριου δυναμικού. Κι ασφαλώς με τη νόμιμη μετανάστευση και τις διακρατικές συμφωνίες ορισμένου χρόνου όπου οι μετανάστες θα επιστρέφουν στις χώρες τους. Και είναι τελείως άστοχο ν ακούγεται ότι η λύση του δημογραφικού προβλήματος μπορεί να είναι η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών!», 

«Η Ελλάδα είναι χώρα, κι όχι χώρος! Ζητώ από την κυβέρνηση να αποσύρει την εν λόγω τροπολογία και να επανεξετάσει το όλο ζήτημα»
, καταλήγει ο κ. Σαμαράς.