Δεν θα καταψήφιζα την τροπολογία για τους μετανάστες ακόμα και εάν δεν υπήρχε κομματική πειθαρχία, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος.

Ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε πως υπάρχει μια μορφή νομιμοποίησης, καθώς όπως διευκρίνισε, κάποιος που καταγράφεται, θα συνεχίσει να έχει μια νόμιμη παρουσία στη χώρα.


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Στράτου Σιμόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Στράτος Σιμόπουλος, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Ερωτηθείς αν θα καταψήφιζε την τροπολογία για τους μετανάστες αν δεν υπήρχε η κομματική πειθαρχία, απάντησε: «Δεν θα καταψήφιζα την τροπολογία για τους μετανάστες ακόμα και εάν δεν υπήρχε κομματική πειθαρχία».

« Εγώ θεωρώ ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία υπάρχει μια μορφή νομιμοποίησης, η οποία με κάποιον τρόπο θα συνεχίσει, γιατί ένας άνθρωπος που καταγράφεται πια νομίζω ότι θα συνεχίσει να έχει κάποια νόμιμη παρουσία, απλώς θα είναι πιο δύσκολη η διαδικασία να πάρει ιθαγένεια», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν του είπε ο κ. Σαμαράς τι γραμμή να ακολουθήσει, ο κ. Σιμόπουλος απάντησε: «Όχι δεν υπήρχε καμία συμφωνία, εκφράζω την άποψή μου».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι το «όχι» του κ. Σαμαρά ήταν πλήγμα για τη ΝΔ, είπε: «Δεν πειράζει αν ένας πρώην πρωθυπουργός φωτίζει και την άλλη πλευρά του φεγγαριού, ας το σεβαστούμε. Ο κ. Σαμαράς εκφράζει τις πάγιες απόψεις του που τις εκφράζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

«Αν υπάρχει συζήτηση μέσα στα όργανα και όσμωση, πιστεύω ότι δεν θα χρειάζεται κομματική πειθαρχία», επισήμανε.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, επισήμανε: «Ας έρθει πρώτα. Όταν έρθει, πως θα έρθει, με τι συνθήκες πως θα ωριμάσουμε κάποιοι οι οποίοι μπορεί να μην είμαστε ακόμη έτοιμοι για κάτι τέτοιο, είναι μια διαδικασία. Εγώ είμαι σε μια διαδικασία που σήμερα δεν είμαι έτοιμος».