Η ακρίβεια απασχολεί την ελληνική κοινωνία, τα καλάθια στηρίζουν τους Έλληνες κυρίως τους πιο ευάλωτους, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή "Εκείνη και Εγώ" με τους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης. Είπε επίσης πως στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση των εισοδημάτων ώστε ο κατώτατος να ανέλθει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ. Τόνισε, ακόμη, πως η κυβέρνηση εργάζεται για να έρθουν επενδύσεις στη χώρας.

Πιο αναλυτικά ο Μάξιμος Σενετάκης τόνισε:


Αναφορικά με την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Μ.ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ: Η κυβέρνηση αναγνωρίζει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί την ελληνική οικογένεια και για αυτο όλες μας οι πρωτοβουλίες από τότε που ξεκίνησε αυτή η κρίση του πληθωρισμού όπως το καλάθι του νοικοκυριού, η μόνιμη μείωση τιμής, το καλάθι των Χριστουγέννων είναι κινήσεις για να στηρίξουνε του Έλληνες πολίτες και ιδίως τους πιο ευάλωτους.

Μ.ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ: Η αντιμετώπιση της ακρίβειας κινείται σε δύο άξονες ο ένας είναι αυτά τα κατασβεστικά μέτρα με τα οποία προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις τιμές για να γίνονται πιο προσιτές και να δαμάσουμε τον πληθωρισμό αλλά παράλληλα το σημαντικότερο που θέλουμε να πετύχουμε ώστε να είναι πιο θωρακισμένο το ελληνικό νοικοκυριό είναι η μόνιμη αύξηση των εισοδημάτων. Στόχος μας και στο τέλος της τετραετίας είναι η ευρωπαϊκή σύγκλιση με αποτέλεσμα να μπορούν τα νοικοκυριά να έχουν κατώτατο μισθό τουλάχιστον 950€ και μέσο μισθό 1.500€ και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε.

Μ.ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ: Τελικός στόχος είναι τα εισοδήματα να είναι περισσότερα από τα έξοδα των καταναλωτών μας και πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Για αυτό δουλεύουμε να έρθουν επενδύσεις στη χώρα. Τα νούμερα όπως βλέπετε και από τις διεθνείς εκθέσεις είναι θετικά και περιμένουμε από αυτά τα θετικά νέα από το επόμενο διάστημα να υπάρχει και το μέρισμα το οποίο επιθυμούμε στην κοινωνία.