Τη διαφωνία του με την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, εξέφρασε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τη Στέλλα Γκαντώνα, ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο κ. Βασιλειάδης επισήμανε πως θα πρέπει πρώτα να θωρακιστεί το δημόσιο πανεπιστήμιο και να ενισχυθεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακόμα, επέκρινε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για το συνταγματικό πλαίσιο.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως πιστεύει στη σύμπραξη του προοδευτικού χώρου, ώστε να υπάρξει μια πολιτική ανατροπή.

Ερωτηθείς ποιος είναι ο πήχης για τις ευρωεκλογές, απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στη δεύτερη θέση με ένα καλό ποσοστό.

*Διαβάστε εδώ: Μάντζος: "Το δημόσιο πανεπιστήμιο οφείλει να παραμείνει προτεραιότητα"


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του κ. Βασιλειάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κος Γιώργος Βασιλειάδης , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αναφορικά με την επικείμενη ρύθμιση για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, είπε: «Εμείς διαφωνούμε με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά νομίζω ότι για να ανοίξεις οποιαδήποτε συζήτηση το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να θωρακίσεις τα δημόσια πανεπιστήμια. Έχεις κάνει τα πάντα που πρέπει και είσαι υποχρεωμένος από το σύνταγμα να κάνεις, για να θωρακίσεις τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση;».

«Η κυβέρνηση παίρνει μια πρωτοβουλία η οποία είναι εξόχως προβληματική κάνοντας κουρελόχαρτο το σύνταγμα. Δηλαδή ακόμα και αν κάποιος θέλει να ανοίξει την κουβέντα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια το πρώτο που θα πρέπει να κάνει είναι να ανοίξει κουβέντα συνταγματικής αναθεώρησης. Το άρθρο του συντάγματος είναι σαφές ‘η ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα παρέχεται από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου’», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Σπίρτζη ότι θα πρέπει να, ανέφερε ότι «θα πρέπει να υπάρξουν συνέργειες προκειμένου να έρθουν κοντά τα κόμματα της Κεντροαριστεράς ακόμη κι αν χρειαστεί να παρέμβουν οι κύριοι Τσίπρας και Παπανδρέου».

«Εγώ θεωρώ ότι δεν χρειάζονται πατερούληδες και κινήσεις από τα πάνω για να γίνουν οι αναγκαίες και υποχρεωτικές κινήσεις για να μπορέσουμε να έχουμε μια πολιτική ανατροπή. Αν είναι να γίνει οποιαδήποτε σύμπραξη δεν θα πρέπει να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο, για να υπάρξουν οποιεσδήποτε συμπράξεις θα πρέπει να υπάρχουν ζυμώσεις μέσα στην κοινωνία, να υπάρξουν δέκα ζητήματα τα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε και να τα βάλουμε σαν προτάγματα μπροστά αλλά αυτή είναι μια κουβέντα η οποία δεν γίνεται από τα πάνω, οι συνθήκες μας φέρνουν στο σημείο να την κάνουμε», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς πού θέτουν τον πήχη για τις ευρωεκλογές, σημείωσε: «Ο σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να έχουμε πολιτική και κοινωνική ανατροπή, να πέσει η κυβέρνηση της Δεξιάς άρα στόχος μας είναι να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι ευρωεκλογές είναι ένα πρώτο βήμα, είναι ένα πρώτο τεστ. Προφανώς δεν αεροβατούμε, προφανώς δεν είμαστε αιθεροβάμονες ξέρουμε ότι έχουμε μια δύσκολη κατάσταση. Σε αυτές τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στη δεύτερη θέση και με ένα καλό ποσοστό, και θα συνεχίσει από εκεί να δίνει τη μάχη για την πολιτική ανατροπή».