Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο MEGA και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ακρίβεια που ταλαιπωρεί τα νοικοκυριά και στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της, αλλά και στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Βασίλης Σπανάκης: «Δεν υπάρχει καμία αρρυθμία στην κυβέρνηση»

«Για να έρθει ένα νομοσχέδιο, περνάει υπουργικό συμβούλιο, βγαίνει στη διαβούλευση, υπάρχουν οι απόψεις και μετά έρχεται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής» είπε αρχικά, μιλώντας στο MEGA, ο Βασίλης Σπανάκης, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Δεν νομίζω ότι για την ώρα έχει ανοίξει ένα τέτοιο ζήτημα. Το ακούω στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα αλλά με τον τρόπο τον θεσμικό δεν βλέπω κάτι. Όταν θα έρθουν και όπως θα έρθουν θα τα συζητήσουμε. Θα είμαι πολύ ξεκάθαρος. (…) Δεν υπάρχει καμία κόντρα εκκλησίας – κυβέρνησης, ίσα ίσα που με την Εκκλησία έχουμε μια πολύ σημαντική συνεργασία. Δεν υπάρχει καμία αρρυθμία στην κυβέρνηση, στην ΚΟ της ΝΔ, η γραμμή είναι μία, είναι ξεκάθαρη» σημείωσε.

Διαβάστε ακόμα: Επικουρική για όλους με 15 xρόνια: ''Ξεμπλοκάρουν'' χιλιάδες αιτήσεις με καθυστερήσεις - Οι μεγάλοι κερδισμένοι

«Οι συντάξεις πλέον βγαίνουν πολύ πιο σύντομα από ό,τι πριν»

Σχετικά με την ακρίβεια και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση με τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ο Βασίλης Σπανάκης ανέφερε: «Ρεκόρ επικουρικών συντάξεων, 11.000 επικουρικές, σε μία ημέρα με νομοθετική ρύθμιση που φέραμε, όπου αυτήν την στιγμή δώσαμε τη δυνατότητα για την έκδοση των επικουρικών του Δημοσίου, να πάνε όπως του ΙΚΑ, βγήκαν 11.000 επικουρικές σε μία ημέρα. Τις συντάξεις τις παρέλαβε η ΝΔ το 2019 200.000 που ήταν εκκρεμείς και σήμερα είναι 24.000. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής μας όσον αφορά τις κύριες συντάξεις. Στις επικουρικές έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας γιατί έφυγε με μεγάλη ταχύτητα η έκδοση των κύριων. Οι συντάξεις πλέον βγαίνουν πολύ πιο σύντομα από ό,τι πριν και μάλιστα βάζουμε και άλλα εργαλεία μέσα στο παιχνίδι. Έχει βελτιωθεί η κατάσταση, δεν λέμε ότι δεν χρειάζεται και άλλη διαδρομή, όμως είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο».