Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μίλησε στο Mega το πρωί της Τρίτης και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια.

Υπενθυμίζεται πως αύριο, Τετάρτη, αναμένεται η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ΕΡΤ, όπου θα αναφερθεί στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και θα θέσει το πλαίσιο της νομοθέτησης.

Διαβάστε ακόμα: Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα με σημαντικά νομοσχέδια - Αύριο ο Μητσοτάκης ανακοινώνει τον σχεδιασμό για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών - Όχι στο "Γονέας 1" και "Γονέας 2"

Παύλος Μαρινάκης: «Καλύτερα είναι να ακούσουμε τον πρωθυπουργό»

«Καλύτερα είναι να ακούσουμε τον πρωθυπουργό, δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες αυτής της νομοθέτησης. Είναι πολύ σημαντικό σε ένα ζήτημα δικαιωμάτων όπως αυτό, δεν θα έπρεπε να είναι πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης και πρέπει να ακούσουμε τα επιχειρήματα», τόνισε μιλώντας στο Mega ο Παύλος Μαρινάκης.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η απόφαση για το εάν θα τεθεί κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του νομοσχεδίου ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Όταν συμμετέχεις σε μία ομάδα που έχει μία σημαντική αποστολή και χρέος στους πολίτες, οφείλεις να στηρίζεις τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες, να ενημερώνεσαι γι’ αυτές και να βγαίνεις μπροστά», συμπλήρωσε.

ΟΕ Παύλος Μαρινάκης σημείωσε, επίσης, ότι για την κυβέρνηση η γνώμη της κκλησίας είναι σημαντική, ωστόσο εκείνη που νομοθετεί είναι η κυβέρνηση. Ακόμα, συμπλήρωσε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί αναβίωση παλαιότερου νόμου.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ακούει όσο καμία άλλη τους πολίτες, γιατί αυτό είναι το καθήκον της. Υπάρχουν κάποια θέματα, όπως αυτά των δικαιωμάτων, που εφόσον η κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να λυθούν κάποιες άδικες εκκρεμότητες, θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Η γνώμη της Εκκλησίας είναι σημαντική, όμως δεν νομοθετεί», ανέφερε.

Τι είπε ο Παύλος Μαρινάκης για την ακρίβεια

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά στη χώρα μας είναι η ακρίβεια, καθώς οι τιμές των προϊόντων έχουν πάρει την ανιούσα.

«Και η χώρα μας αντιμετωπίζει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Ευρώπης, την εισαγόμενη ακρίβεια. Στον πληθωρισμό τροφίμων, που είναι ο πιο δύσκολος δείκτης σε βάθος έτους, μπορεί η χώρα μας να είναι λίγο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όμως το σύνολο των χωρών και όσων είναι κοντά στον μέσο όρο αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Η αιτία του προβλήματος είναι η εισαγόμενη ακρίβεια», υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Σημειώνεται πως τρεις είναι οι τρόποι με τους οποίους η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας. Ο πρώτος αφορά την αύξηση των εισοδημάτων τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα, ο δεύτερος αφορά στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως το «Καλάθι του νοικοκυριού», και, τέλος, ο τρίτος αφορά τους ελέγχους.