Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Άντονι Μπλίνκεν λίγο πριν αναχωρήσει για το Τελ Αβίβ.

Λίγη ώρα μετά το θερμό τετ α τετ των δύο ανδρών, ο κ. Μπλίνκεν σημείωσε ότι η σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή, ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

“Εστιάσαμε και στο τί έχουν κάνει και οι δύο χώρες, μέσω των ηγεσιών του προέδρου Ερντογάν και του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, ώστε να φέρουν πιο κοντά την Ελλάδα με την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης και της συνάντησης που είχαν πριν από έναν μήνα” πρόσθεσε ο κ. Μπλίνκεν.

Ο Μπλίνκεν, καθοδόν προς τη νέα του εβδομαδιαία περιοδεία στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα από την Ελλάδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με τους συμμάχους τους για να δουν τι μπορεί να γίνει για την προστασία των αμάχων στη Γάζα καθώς συνεχίζεται η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ.

Πρόσθεσε πως θέλει να “εξασφαλίσει ότι η σύγκρουση (στην περιοχή) δεν θα εξαπλωθεί” όπως και ότι οι χώρες της περιοχής χρησιμοποιούν τις υπάρχουσες σχέσεις για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση.

“Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η σύγκρουση δεν θα εξαπλωθεί“, δήλωσε στο τέλος της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα Χανιά. “Μία από τις πραγματικές ανησυχίες είναι τα σύνορα μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου και θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση“, πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Μπλίνκεν σε ανάρτηση του στο twitter, ευχαρίστησε τον Κ.Μητσοτάκη και τόνισε τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στα ζητήματα της περιοχής