Για την πρόταση που κατέθεσε μαζί με τους κ. Ραγκούση και Ζαχαριάδη για μετακόμιση του ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών μίλησε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης 9/1 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι μια αντιπαραθετική κίνηση, αλλά μια παράλληλη κίνηση στον πρόεδρο».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «η σύγχρονη Κεντροαριστερά είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, άρα αυτό που προτείνουμε είναι η εναρμόνιση με τον κόσμο που ψηφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ».


Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Δεν θέλω να είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά διακυβέρνησης

«Άλλες οι ανάγκες της εποχής των Μνημονίων, που τότε υπήρξε έδαφος για τη ριζοσπαστική Αριστερά. Τώρα το έδαφος που θα κερδηθούν οι μάχες είναι αυτό της Κεντροαριστεράς. Εγώ δεν θέλω να είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά διακυβέρνησης και για να γίνει αυτό, πρέπει να γίνουμε σύγχρονη Κεντροαριστερά», συμπλήρωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας ότι «έκλεισε ένας πρώτος ιστορικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι κι αυτό έχει δηλωθεί και από τον Τσίπρα».

Με αφορμή τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, με τελευταία αυτήν της Alco, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρατήρησε ότι «παρά την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, φάνηκε από τον κόσμο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί την εναλλακτική λύση απέναντι στον Μητσοτάκη».

*Διαβάστε εδώ: Στέφανος Κασσελάκης: "Όχι" στην πρόταση Ζαχαριάδη και Ραγκούση για αλλαγή ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τη Χαριλάου Τρικούπη, είπε ότι «δεν είναι κανείς ιδιοκτήτης θέσεων, ιδεών και πολιτικών χώρων. Εμείς έχουμε αντίπαλο ιδεολογικό και στρατηγικό τη ΝΔ και όχι το ΠΑΣΟΚ, η σχέση μας είναι ανταγωνιστική. Η πρότασή μας δεν είναι να ενωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, αλλά η πρότασή μας είναι τώρα να πάμε Κεντροαριστερά».