Νέα μετωπική σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς με αφορμή την διαφημιστική σύμβαση μεταξύ της κομματικής εφημερίδας «Αυγή» και του Ινστιτούτου Eteron, συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη

Να σημειωθεί πως η αποκάλυψη του θέματος έγινε το βράδυ της Τρίτης στο τηλεοπτικό κανάλι ONE από τον διευθυντή ενημέρωσης του σταθμού Ρενάτο Λέκκα.

Διαβάστε ακόμα: Η χορηγία του 1,2 εκατ. ευρώ στην "Αυγή" από τον Μάρη, το κόψιμο του πακέτου και η... χείρα βοηθείας σε άλλον εκδότη

Απάντηση Νέας Αριστεράς σε Πολάκη: "Βούρκος"

Ο Παύλος Πολάκης ουσιαστικά κατηγορεί τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για δοσοληψίες με οικονομικούς παράγοντες, προκαλώντας την αντίδραση των «11». «Παραθέτω την είδηση με μόνο σχόλιο: Αυτοί ήταν οι του ηθικού πλεονεκτήματος των αρχών και αξιών της Αριστεράς…», σχολίασε ο βουλευτής Χανίων, με τη Νέα Αριστερά να κάνει λόγο για «θρασύδειλη ανάρτηση», προσθέτοντας ότι κανένα στέλεχος του νέου σχήματος δεν είχε καμία σχέση ούτε και γνώση των οικονομικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων που συνάπτανε τα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Αν η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να ανακυκλώνει σενάρια συνωμοσίας για να δικαιολογήσει τα αδιέξοδά της, είναι δικό της πρόβλημα. Από την πλευρά μας, δεν θα αφήσουμε τίποτα αναπάντητο. Ως εδώ με τον βούρκο της σκανδαλολογίας»,
ανέφεραν πηγές της Νέας Αριστεράς.


Τα "πυρά" Καρανίκα και Αντώναρου

Στον χορό όμως μπήκε και ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος σε ανάρτησή του κατηγορεί αυτά τα στελέχη, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα και υψώνοντας κατακόρυφα τους τόνους, καθώς κατηγόρησε τους «11» και τους ακολούθους τους για «πλιάτσικο» που έκαναν στις κομματικές οργανώσεις φεύγοντας.

«Η συνεργασία μεταξύ Έτερον (επιχειρηματία Μάρη) και Νέας Αριστεράς στήθηκε όπως αποκαλύπτεται πάνω στην υπονόμευση και παραίτηση του Τσίπρα από τους φραξιονιστές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. (Νέα Αριστερά), αλλά αποδείχθηκε συνάντηση αναξιόπιστων. Προφανώς η ήττα αυτών των δύο πλευρών από τη δυναμική του συντρόφου Κασσελάκη και τη μεγάλη πλειοψηφία των μελών του κόμματος τους οδήγησε εθελούσια στα άχρηστα των αχρήστων και στη διάλυση συμβολαίων. Τώρα γελάει ο κόσμος μαζί τους», γράφει ο άλλοτε σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και απαντώντας σε χρήστη που του ασκεί κριτική, επιτέθηκε σε όσους έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με βαρύτατες κατηγορίες ότι πήραν μαζί τους και τα χρήματα από τα ταμεία των τοπικών οργανώσεων.

«Δεν διάβασα κάποια διάψευση από τον Μάρη. Επίσης μη με πιέζεις, γιατί θα ανεβάσω δημόσια τι έχετε καταχραστεί ως αποχωρήσαντες από τις Οργανώσεις Μελών που κάνατε πλιάτσικο. Μπορώ να αρχίσω από την ΟΜ Παγκρατίου που λείπουν τα έσοδα από τις συνδρομές και κάτι από υλικοτεχνική υποδομή», αναφέρει ο κ. Καρανίκας, με πολλούς φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στα σχόλια να επιδοκιμάζουν όσα κατήγγειλε.

Την ίδια ώρα ο Ευάγγελος Αντώναρος, από τους υποστηρικτές της νέας ηγεσίας, προανήγγειλε και άλλες αποκαλύψεις και κάλεσε την Έφη Αχτσιόγλου και τους άλλους βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες τους. «Κι επειδή, όπως μαθαίνω, έρχονται μάλλον κι άλλες αποκαλύψεις, μήπως θα πρέπει κάποιοι να σκεφτούν να επιστρέψουν τις έδρες τους στη Βουλή;», σχολίασε σε ανάρτησή του. Παράλληλα, δεν περνά απαρατήρητο άρθρο του εκδότη της φιλοΣΥΡΙΖΑϊκής εφημερίδας «Documento», Κώστα Βαξεβάνη.


Ο Βαξεβάνης

«Η αποκάλυψη της χορηγίας του Δημήτρη Μάρη προς την ΑΥΓΗ επιβεβαιώνει αυτόν τον σχεδιασμό. Από άποψη νομιμότητας, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Από πολιτικής άποψης, όμως, ένας επιχειρηματίας επιχείρησε να αποκτήσει κόμμα επιλέγοντας την ηγεσία του», γράφει ο κ. Βαξεβάνης.

Και σε άλλο σημείο του άρθρου του τονίζει: «Είναι νόμιμο, αλλά και παράξενο που μια μη κερδοσκοπική οργάνωση ενός επιχειρηματία επιλέγει να διαφημίσει το ισχνό έργο της, με μεγάλο τίμημα, σε μια πολύ μικρή εφημερίδα. Και είναι ακόμη πιο παράξενο που η σύμβαση αυτή καταγγέλλεται μονομερώς από την Έτερον, αμέσως μόλις φαίνεται ότι η Έφη Αχτσιόγλου χάνει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη».