Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, είναι ο πρώτος που διαφώνησε δημόσια με την κομματική πειθαρχία που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR, σχετικά με τη ρύθμιση Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια.


Γιάννης Σαρακιώτης: Εγώ διαφωνώ με την κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας σε εκπομπή του Blue Sky, στην οποία συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και το θέμα της ρύθμισης για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Σαρακιώτης ρωτήθηκε για το πώς αντιμετωπίζει την κομματική πειθαρχία Κασσελάκη και απάντησε κατηγορηματικά ότι «εγώ διαφωνώ με την κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Κουμουνδούρου να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν υπήρχε στον κομματικό ορίζοντα μέχρι χθες, καθώς ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, είχε καλέσει με ανάρτησή του τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να «υιοθετήσει και να ψηφίσει την πρόταση νόμου του #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ. Να μην μπλέξει σε ακροβατισμούς και σε περιορισμό δικαιωμάτων των πολιτών».

*Διαβάστε εδώ: Μαμουλάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Η κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο έχει να κάνει με τις προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα του ανθρώπου

Επιπλέον, «η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν ούτε τζάμπα, ούτε πάντως καιρού» είχε δηλώσει ο Τομεάρχης Οικονομικών Νίκος Παππάς, ενώ προβληματισμένοι απέναντι στο ζήτημα της παρένθετης μητέρας εμφανιζόταν αρκετοί βουλευτές.