Για το νομοσχέδιο που επιθυμεί να ψηφίσει η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ειδικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός, φθάνοντας στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου -με αφορμή και τις θετικές εξελίξεις με την παραμονή του Εφετείου- και ερωτώμενος για το θέμα που έχει ανακύψει, τόνισε πως η κοινωνία έχει ξεκάθαρη άποψη και πως ο ίδιος θα τοποθετηθεί στη Βουλή.

*Διαβάστε εδώ: Παύλος Μαρινάκης: Δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση αν κάποιοι βουλευτές της ΝΔ δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Στη συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη, γι’ αυτό το ζήτημα κι εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή», επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς.

Στη συνέχεια, ερωτώμενος για τη στάση αποχής που πρότεινε ως θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές της Ν.Δ. που διαφοροποιούνται, ο πρώην πρωθυπουργός είπε δηκτικά: «Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει και λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;».



Σημειώνεται ότι οι σημερινές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, λίγο πριν από την προγραμματισμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσσηνίας, επιβεβαιώνουν το σημερινό ρεπορτάζ της στήλης Big Mouth του powergame.gr.


Τι ανέφερε σήμερα η στήλη "Big Mouth"

Παρέμβαση ενόψει από Σαμαρά
– Αν δεν με απατά η μνήμη μου, σήμερα είναι προγραμματισμένη η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσσηνίας, στην οποία εκδήλωση έμαθα ότι θα δώσει μεταξύ των άλλων το «παρών» και ο πρόεδρος της καρδιάς μας, Αντώνης Σαμαράς. Οι υποψιασμένοι της πιάτσας, που περιμένουν πώς και πώς την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού επί του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δεν αποκλείουν αυτή η παρέμβαση να γίνει κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας. Να του ζητηθεί από τους συντοπίτες του δημοσιογράφους ένα σχόλιο και εκείνος να μην αποφύγει να το κάνει. Πάντως, πρέπει να σας πω ότι στο Μαξίμου υπολογίζουν τον πρόεδρο Αντώνη στους σκληρούς του «όχι», γι’ αυτό και θα αποφύγουν κάθε σχόλιο ως απάντηση σε αυτά που ενδεχομένως έχει ετοιμάσει να πει. Άλλωστε, όπως σας είπα, ο πρόεδρος Μητσοτάκης εν προκειμένω ακολουθεί τη στρατηγική που είχε επιλέξει ο Καραμανλής των καπνών, όταν θέλησε να απαλλαγεί από τη διαρκή «υπονόμευση» κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του.