Διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της ισότητας στον γάμο και υπέρ της αναγνώρισης των δικαιωμάτων, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές ιστορίες», με τον Γιάννη Αργυρό, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Ανέφερε πως δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζει τον εαυτό του ως προοδευτικό ή μεταρρυθμιστή, την ίδια ώρα που βγαίνουν οι βουλευτές του και λένε ότι θα καταψηφίσουν πολιτικά το νομοσχέδιο.

*Διαβάστε εδώ: Άκης Σκέρτσος: Οι υπουργοί έχουν αυξημένη ευθύνη στη στήριξη των νομοσχεδίων

Όπως είπε, αυτό δημιουργεί μείζον ζήτημα, καθώς σε άλλα νομοσχέδια είχε επιβάλει κομματική πειθαρχία.

Ακόμα, ο κ. Χρηστίδης επισήμανε πως τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδας του κόμματος.


Η συνέντευξη του Παύλου Χρηστίδη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κος Παύλος Χρηστίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με το δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

«Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά είναι υπέρ της ισότητας στον γάμο, αυτό ήταν σε όλα τα προγράμματα μας τα προεκλογικά τις τελευταίες δεκαετίες, επομένως η θέση αρχής μας, αξιακά εμείς είμαστε υπέρ αυτής της λογικής της αντίληψης της αναγνώρισης των δικαιωμάτων. Αυτό το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχτούμε είναι ο κ. Μητσοτάκης να εμφανίζει τον εαυτό του ως μεταρρυθμιστή και ως προοδευτικό την ίδια ώρα που ο ένας μετά τον άλλο βγαίνουν βουλευτές της ΝΔ και δεν λένε ότι θα απέχουν αλλά λέμε πολύ συγκροτημένα ότι θα καταψηφίσουν πολιτικά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αυτό δημιουργεί μείζονα ζητήματα γιατι είναι μια πρακτική η οποία δεν εμφανίζεται τώρα στη συζήτηση, θα μπορούσε ο κ Μητσοτάκης να έχει ακολουθήσει την ίδια γραμμή ενδεχομένως και με προηγούμενα νομοσχέδια στα οποία αποφάσισε να επιβάλλει κομματική πειθαρχία», είπε αρχικά.

«Εμείς θα κάνουμε Κοινοβουλευτική Ομάδα τις επόμενες ημέρες, θα συζητήσουμε , θα τοποθετηθούμε στη συνέχεια δημοσίως. Όλα θα τα συζητήσουμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα καταλήξουμε στη στάση την οποία θα κρατήσουμε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε με ένα κόμμα το οποίο εμφανίζει τον εαυτό του ως κόμμα super market. Η ΝΔ θέλει να κάνει το ίδιο πράγμα το οποίο έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, να φέρει κάτι το οποίο έχει προοδευτικά χαρακτηριστικά αλλά να περάσει αυτό με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης τότε. Αυτό είναι κάτι αδιανόητο πολιτικά», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον χαρακτηρισμό του κ. Κασσελάκη για τον κ. Ανδρουλάκη ως εκβιαζόμενος πρόεδρος, ανέφερε: «Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί, είναι ένα ζήτημα αξιακό για εμάς. Είναι ντροπή για τον κ. Κασσελάκη να αναφέρεται σε εκβιαζόμενο πρόεδρο».