Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει μεγαλύτερη συνοχή σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν σημαίνει ότι δεν έχει και τα προβλήματά του, αφού βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται να εκφράζουν τον προβληματισμό τους. Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει τον προβληματισμό, καθώς οι τοπικές κοινωνίες στους νομούς τους εμφανίζονται να κρατούν αποστάσεις σε ό,τι έχει να κάνει με την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Η απόλυτη στάση της Εκκλησίας έρχεται να περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα καθώς οι ιεράρχες ιδιαίτερα στην επαρχία παίζουν ιδιαίτερο ρόλο.

Συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη έλεγαν ότι άλλο ο προβληματισμός και άλλο το πρόβλημα. Επισήμαιναν μάλιστα ότι όλο το επόμενο διάστημα οι ενστάσεις που έχουν ακουστεί θα πρέπει να συζητηθούν προκειμένου να μην υπάρξουν θέματα την ώρα της κρίσης.


ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι έχουν εκφράσει προβληματισμό για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Οι βουλευτές που έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας στις περιοχές τους είναι ο Γιάννης Σαρακιώτης που εκλέγεται στην Φθιώτιδα, ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης. Ο τελευταίος μάλιστα σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «ακόμα δεν έχει δει το νομοσχέδιο “ και επισήμανε ότι θα περιμένει να δει πως θα προστατεύετε το δικαίωμα του παιδιού και μετά θα αποφασίσει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει για το νομοσχέδιο πως «εάν προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει».

Η κομματική πειθαρχία

Ο Σωκράτης Φάμελλος στον ΣΚΑΪ όταν ερωτήθηκε για το αν υπάρχει αλλαγή στάσης απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς να σας πω οτιδήποτε, γιατί βγήκε χθες το βράδυ, το καταλαβαίνετε. Θέλω να πω πως η κυβέρνηση μας ταλαιπώρησε ένα εξάμηνο μέχρι να τολμήσει να το δημοσιοποιήσει». Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας σημείωσε πως είναι σοβαρό πρόβλημα κοινοβουλευτικής τάξης το γεγονός πως ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο «αντ΄αυτού», όπως τον χαρακτήρισε, δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τα περί κομματικής πειθαρχίας από τον Στέφανο Κασσελάκη έχουν μπερδέψει τις γραμμές, καθώς οι ερμηνείες είναι διαφορετικές. Ο Χάρης Μαμουλάκης στον ΑΝΤ1 ανέφερε: «Κομματική πειθαρχία ή μη εφαρμόζεται αφού δούμε ένα νομοσχέδιο. Νομίζω ότι έγινε μια παρερμηνεία στην τοποθέτηση τότε του προέδρου».

Η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο OPEN τόνισε σε σχέση με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ: «Από πλευράς μας το αντιμετωπίζουμε ως ένα νομικό ζήτημα το οποίο έρχεται να επιλύσει θέματα στην πραγματική ζωή και βεβαίως να υπερασπιστεί, πρωτίστως, τα δικαιώματα του παιδιού».