Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τις φοιτητικές καταλήψεις, απάντησε: «Εγώ από θέση αρχής είμαι υπέρ των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, των ενδιαφερομένων, των φοιτητών για τα δικαιώματά τους, τις μορφές της πάλης θα τις επιλέξουν αυτοί. Το σημαντικό είναι ότι σήμερα η παιδεία από κοινωνικό δικαίωμα κινδυνεύει να γίνει προνόμιο και αυτό νομίζω ότι είναι το μείζον που πρέπει να σταθούμε».

*Διαβάστε εδώ: Γιάννης Μπούγας στα Παραπολιτικά 90,1 για ομόφυλα ζευγάρια: Για λόγους συνείδησης θα απέχω από την ψηφοφορία


Θεόφιλος Ξανθόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να αποκτά έναν βηματισμό ως πολιτικός οργανισμός

Για τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Είναι προφανές ότι βιώνουμε τα τελευταία στάδια της διπλής εκλογικής ήττας του Μαΐου και του Ιουνίου που είχε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Δηλαδή από τον Μάιο και εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεχώς στο προσκήνιο για αρνητικούς λόγους, τώρα πια που ξεκαθάρισε το τοπίο και έληξε η εσωστρέφεια αρχίζουμε σιγά σιγά να οργανώνουμε τον προσυνεδριακό μας διάλογο, τα συνέδρια τα περιφερειακά, αρχίζει να αποκτά έναν βηματισμό ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικός οργανισμός και θέλω να πιστεύω ότι αυτό σιγά σιγά θα αρχίσει να καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις».