Για τα όσα διαδραματίστηκε στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

*Διαβάστε εδώ: Θεοχαρόπουλος: Κανείς δεν έχει λευκές επιταγές - Αν δεν πάμε καλά στις ευρωεκλογές, όλοι θα έχουμε πρόβλημα

«Το συνέδριο λειτούργησε ενωτικά. Βγήκε ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε αρχικά.

«Το συνέδριο επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη στον Κασσελάκη», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ να απογαλακτιστεί από τον Αλέξη Τσίπρα», πρόσθεσε.


Η συνέντευξη του Θεόφιλου Ξανθόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ. Κασσελάκης βγήκε πιο ισχυρός μετά το συνέδριο, απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πιο ισχυρός. Το συνέδριο λειτούργησε ενωτικά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε ενισχυμένος, άρα όταν βγαίνει ενισχυμένος, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουμε ενισχυμένοι όλοι, με την έννοια ότι το συνέδριο επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη στον Στέφανο Κασσελάκη», επισήμανε.

Ερωτηθείς αν έχει πληγεί το προφίλ του κ. Τσίπρα μετά το συνέδριο, απάντησε: «Δεν θέλω να κρίνω την παρέμβαση του κ. Τσίπρα, έχω πει ότι από τη στιγμή που ο Α. Τσίπρας είχε την γενναιότητα και την ευθιξία να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της ήττας να παραμερίσει για να ‘ρθει το νέο στον ΣΥΡΙΖΑ ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απογαλακτιστεί από τον Αλ. Τσίπρα. Δεν είναι πολιτικά σωστό να δρούμε και να σκεφτόμαστε με βάση τι σκέφτεται, τι λέει και τι θα κάνει ο Αλ. Τσίπρας. Είναι ένα κεφάλαιο για την Αριστερά στην Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, είναι ο ιστορικός ηγέτης, είναι αυτός που πήρε ένα κόμμα στα όρια της κοινοβουλευτικής επιβίωσης και το έκανε κυβέρνηση, όλα αυτά τα πιστώνεται, κρίνεται για την πορεία της διακυβέρνησης αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει αυτόνομα στην μετά τον Τσίπρα εποχή».