«Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια, το ΠΑΣΟΚ λέει στην κυβέρνηση να λύσει τα θέματα για να μη χρειαστεί ο αγρότης να κλιμακώσει την κινητοποίησή του», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλης Χριστοδουλάκης στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Δεν θέλω να κλείνουν οι δρόμοι αλλά δεν μπορώ να δεχτώ και ότι οι αγρότες θα εξακολουθήσουν να περνάνε τόσο μεγάλες δυσκολίες σε έναν κλάδο που πρέπει να είναι η ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας. Στο χέρι της κυβέρνησης είναι να μην έχουμε κλιμάκωση», συμπλήρωσε.


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Μανώλη Χριστοδουλάκη στα Παραπολιτικά 90,1 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλης Χριστοδουλάκης μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

Υπήρχαν ορισμένοι βουλευτές μας οι οποίοι διατύπωσαν προβληματισμούς, αν εγώ προσωπικά συμμερίζομαι τη θέση του ΠΑΣΟΚ ή τους προβληματισμούς. Εγώ ταυτίζομαι απόλυτα με τη θέση του ΠΑΣΟΚ που έχει διατυπωθεί και από τον κ. Ανδρουλάκη.

Ερωτηθείς αν θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ ονομαστική ψηφοφορία

Δεν το γνωρίζω, απλά θεωρώ αυτονόητο ότι θα υπάρχει ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο.

Η δική μου άποψη επί της αρχής είναι αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη ότι σε ζητήματα ισότητας, δικαιωμάτων και πολιτικού φιλελευθερισμού δεν μπορεί να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Πολιτικά αυτό εμένα μπορεί να με βρίσκει σε μια ασθενή διαφοροποίηση ίσως με τους βουλευτές που διατυπώνουν διάφορους προβληματισμούς. Θεμιτοί είναι, απόλυτα σεβαστοί, ορισμένοι είναι και κατανοητοί, αλλά η μεγάλη εικόνα είναι σαφής για μένα.

Ερωτηθείς αν τον πίεσε κάποιος να μην ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο

Προφανώς και υπάρχουν άνθρωποι που μου έχουν πει και εμένα «μην ψηφίσεις», δεν είναι ιερείς. Οι ιερείς τους οποίους εγώ γνωρίζω και συναναστρέφομαι αντιλαμβάνομαι ότι σέβονται απόλυτα τη διάκριση των ρόλων του καθενός στη διαδικασία αυτή. Σεβαστές όλες οι απόψεις, η πολιτεία τελικά νομοθετεί.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι το νέο κόμμα του κ. Λοβέρδου μπορεί να πλήξει εκλογικά το ΠΑΣΟΚ

Δεν θεωρώ ότι είναι μια επιλογή η οποία θα πλήξει εκλογικά το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια τροχιά ανόδου, βηματώδη πιθανώς, όχι αλματώδη όσο θα θέλαμε αλλά αυτό μπορούμε να το δούμε και στην πορεία. Χτίζουμε δεσμούς εμπιστοσύνης, δίνουμε τη μάχη καθημερινά. Νομίζω ότι αυτό θα αποτυπωθεί και στις ευρωεκλογές.

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια, το ΠΑΣΟΚ λέει στην κυβέρνηση να λύσει τα θέματα για να μη χρειαστεί ο αγρότης να κλιμακώσει την κινητοποίησή του. Δεν θέλω να κλείνουν οι δρόμοι αλλά δεν μπορώ να δεχτώ και ότι οι αγρότες θα εξακολουθήσουν να περνάνε τόσο μεγάλες δυσκολίες σε έναν κλάδο που πρέπει να είναι η ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας. Στο χέρι της κυβέρνησης είναι να μην έχουμε κλιμάκωση.