Στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει σήμερα, Πέμπτη 1/2, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την εκπεφρασμένη θέση της Ελλάδας ότι απαιτείται συνολική προσέγγιση της ενδιάμεσης αναθεώρησης του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, δηλαδή μια συμφωνία-πακέτο που δεν θα περιλαμβάνει μόνο τη βοήθεια προς την Ουκρανία, αλλά και αυξημένους πόρους για το Μεταναστευτικό και τις φυσικές καταστροφές.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο negobox, στο οποίο είχε υπάρξει πολιτική συμφωνία 26 εκ των 27 ηγετών των χωρών-μελών της Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του περασμένου Δεκεμβρίου, κάλυπτε τους προβληματισμούς και τις προτεραιότητες της Ελλάδας, καθώς, εκτός από τη χρηματοδότηση προς την Ουκρανία, περιλάμβανε και προτεραιότητες που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, προέβλεπε αυξημένα κονδύλια για τη μετανάστευση και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, καθώς και ευελιξία στη χρήση κοινοτικών πόρων που αφορούν την περίοδο 2014-2020.

*Διαβάστε εδώ: Νέα μέτρα για τους αγρότες ανακοινώνει ο Μητσοτάκης: Επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο - Πρόγραμμα "Απόλλων" από Σκυλακάκη - Ρυθμίσεις από Αυγενάκη