Προφανώς συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία στα πολιτικά πράγματα πρωθυπουργός να βρίσκεται στα μπλόκα διαμαρτυρόμενων αγροτών και να συζητά μαζί τους και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως επίσης ο αρχηγός του όλο αυτό το διάστημα να λάμπουν διά της απουσίας τους, αν και θα περίμενε κανείς να έχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο.

Φαίνεται όμως ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει τις δικές του προτεραιότητες και κάπως έτσι επέλεξε να συναντηθεί σήμερα με φορείς του τουρισμού και να πάει στους αγρότες το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη, στην 30ή Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica.

Αυτή όμως είναι η… πραγματικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το κλίμα συγκαλείται σήμερα εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία, για να συζητήσει θεωρητικά μια σειρά από θέματα που αφορούν την προετοιμασία του συνεδρίου. Πρέπει όμως να θεωρείται βέβαιο πως θα τεθεί, και μάλιστα εμφατικά, η ασθενική παρουσία του κόμματος στα κοινωνικά προβλήματα, αλλά και σειρά άλλων δυσλειτουργιών, όπως οι καθυστερήσεις που καταγράφονται αναφορικά με τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο, καθώς εκκρεμούν τα think tanks, και η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στον isyriza, όπου θα δηλώνουν πρόθεση όσοι ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι.

Προβληματισμένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Κομματικά στελέχη σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη συνέχεια, καθώς αν και ο χρόνος προς τις ευρωεκλογές του Ιουνίου διαρκώς μικραίνει, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανές ότι αδυνατεί να βρει σοβαρό αντιπολιτευτικό βηματισμό, κάτι που αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται στην τρίτη θέση, κάτω από το ΠΑΣΟΚ.

Τα ίδια στελέχη σημείωναν ότι η πολιτική πρόταση δεν μπορεί να αρχίζει και να τελειώνει μέσα από τα ολιγόλεπτα βιντεάκια του Στέφανου Κασσελάκη στο TikTok, τονίζοντας παράλληλα με αρνητικούς χαρακτηρισμούς την πρεμούρα του κόμματος να καταθέσει τη δική του πρόταση νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ σοβούν μια σειρά από μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι έχουν πάρει το "πράσινο φως" για το ευρωψηφοδέλτιο - "Κλειδώνουν" ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς και η Δώρα Αυγέρη

Σε αυτό τον άξονα προφανώς κινήθηκε και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές στην ηγεσία Κασσελάκη, που φαίνεται ότι δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη δύσκολη για τους πολλούς συγκυρία. «Η κυβέρνηση έχει φθορά, θα είχε όμως ακόμα περισσότερη αν υπήρχε μια εναλλακτική που να μπορέσει ο κόσμος να την προβάλει στο μέλλον ως δυνατότητα πολιτικής αλλαγής, και αυτό δεν το έχουμε καταφέρει. Δεν το έχουμε καταφέρει, δεν θα κοροϊδευόμαστε», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ («Ναυτεμπορική»), βάζοντας ευθέως θέμα προσωπικής αξιοπιστίας του Στέφανου Κασσελάκη: «Το ζήτημα είναι αν είσαι αξιόπιστος πολιτικά, αν δίνεις την εικόνα και έχεις και την ουσία πολιτικής ισχύος, που να προβάλλεται στο άμεσο μέλλον ως δυνατότητα πολιτικής αλλαγής».

Και σαν να μη φτάνει η δυσφορία που επικρατεί στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου από την ελλιπή πολιτική παρουσία και τη σαφή κριτική που ασκείται από πρωτοκλασάτα στελέχη προς την ηγεσία για την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να εκφέρει στιβαρό πολιτικό λόγο, έρχεται και η αποχώρηση του Βαγγέλη Καλπαδάκη από την Κουμουνδούρου, εντείνοντας τη γενικευμένη αίσθηση απογοήτευσης. Ο κ. Καλπαδάκης, με τη μακρά θητεία ως διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, είχε επιλέξει να παραμείνει στην Κουμουνδούρου σε αυτή τη μεταβατική φάση, φαίνεται όμως πως αυτή η «μετάβαση» ολοκληρώθηκε και αποχωρεί, μεγαλώνοντας έτσι την απόσταση που χωρίζει τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με την τωρινή ηγεσία του κόμματος.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»