Η τελευταία σύγκρουση του Στέφανου Κασσελάκη µε τον Παύλο Πολάκη επιβεβαίωσε µόνο ένα πράγµα: ότι ο βουλευτής Χανίων µάλλον µετράει µέρες µέσα στο κόµµα, αφού, όπως δείχνουν όλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να τελειώνει µε την υπόθεση Πολάκη.

«Παύλο, άµα σου αρέσει. Αν δεν σου αρέσει, µπορείς να φύγεις», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρόσφατη σύγκρουσή τους -στο προεδρείο της Κ.Ο.-, δείχνοντας ότι έχει αποφασίσει να φτάσει τα πράγµατα στα άκρα, θυσιάζοντας ακόµα και τον άνθρωπο που τον στήριξε στην εσωκοµµατική εκλογική διαδικασία, προκειµένου να µην επιτρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ να µπει ξανά σε εσωστρέφεια.

Στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης λένε ότι το κλίµα ανάµεσα στους δύο άνδρες είναι εδώ και πολύ καιρό φορτισµένο - για την ακρίβεια, εκρηκτικό. Μάλιστα, παρά τις προσπάθειες που έγιναν και από τις δύο πλευρές, δεν επιτεύχθηκε η εκτόνωση της κατάστασης, αλλά, αντίθετα, τα προβλήµατα φαίνεται να έχουν ενταθεί. Η αλήθεια είναι ότι πίσω από αυτή την ένταση κρύβεται κάτι πολύ πιο µεγάλο, που έχει να κάνει µε τη φυσιογνωµία του κόµµατος.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, εδώ και πολύ καιρό παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν µε τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πείσει τον Στέφανο Κασσελάκη ότι µια ενδεχόµενη αποχώρηση του Παύλου Πολάκη από το κόµµα µόνο καλό θα έκανε στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το προφίλ του βουλευτή Χανίων δεν συνάδει µε το κόµµα που θέλει να φτιάξει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζουν, µάλιστα, ότι πλέον ο βουλευτής Χανίων δεν έχει την ίδια απήχηση στον κόσµο του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, µε δεδοµένο ότι όσοι ψήφισαν Κασσελάκη άλλο πράγµα είχαν στο µυαλό τους.

Προφανώς οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν µεγάλη σχέση µε την Κουµουνδούρου ούτε γνωρίζουν καλά τη δυναµική που έχει ο Κρητικός πολιτικός στο κόµµα του. Οµως δεν είναι µόνο αυτό. Ο τρόπος µε τον οποίο πολλές φορές επιτίθεται και στοχοποιεί ο Παύλος Πολάκης ανθρώπους και ΜΜΕ δεν βρίσκει σύµφωνο τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος δεν θέλει να ανοίγει µέτωπα ή να διατηρεί εντάσεις µε ανθρώπους των ΜΜΕ. Παράλληλα, ο βουλευτής Χανίων όλο το προηγούµενο διάστηµα εµφανίστηκε να εκφράζει διαφωνίες για κάποιες θέσεις και απόψεις του κόµµατός του.

Η πρώτη σύγκρουση ήταν µε αφορµή το νοµοσχέδιο για τα οµόφυλα ζευγάρια, στο οποίο ο Παύλος Πολάκης εµφανίστηκε να καταθέτει την άποψη ότι στα ορεινά της Κρήτης το θέµα της τεκνοθεσίας δεν µπορεί να περάσει. Η παρούσα αντιπαράθεση έχει να κάνει µε το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης εµφανίστηκε να διαφωνεί µε τα εκατοµµύρια που δίνονται για τα εξοπλιστικά από την κυβέρνηση, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης κινείται σε εντελώς διαφορετική γραµµή. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εµφανίζονται, ωστόσο, ενοχληµένα µε όλες τις πλευρές. Οπως λένε, ο πρόεδρος του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης ή θα πρέπει να πάρει απόφαση να τελειώνει µε τον εκρηκτικό πολιτικό ή, αλλιώς, θα πρέπει να λήξει η µεταξύ τους αντιπαράθεση, καθώς µε αυτόν τον τρόπο µόνο κακό γίνεται στο κόµµα.

Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά