«Θα το ακούσω, μπορεί να διαφοροποιηθώ στην τεκνοθεσία, βέβαια η γραμμή του κόμματος είναι να ψηφιστεί, διότι το θεωρεί εκσυγχρονιστικό και μπορεί να είναι, αλλά τώρα δεν είμαστε ώριμοι εμείς σαν κοινωνία τουλάχιστον των νησιών» δήλωσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, στα Παραπολιτικά 90.1 και στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό ερωτηθείς ποια στάση θα κρατήσει σε σχέση με το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης  στον  Γιάννη Αργυρό "Πρωινές ιστορίες" 6-02-2024

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, κος Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με το δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

Με αφορμή τους βανδαλισμούς στην Μητρόπολη της Λάρισας

Οι βανδαλισμοί, οι παλικαριές είναι παρωχημένων εποχών είμαστε ευρωπαϊκό κράτος πρέπει να βρίσκουμε λύσεις λογικές και όλα τα κόμματα να δείχνουν κατανόηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να επιβιώσουμε σαν κράτος και σαν έθνος.

Τα θέματα των ομόφυλων ζευγαριών κατά 99% έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης, μπορεί να επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης σε περίπτωση που υπάρχει παιδί αν πάθει κάτι ο ένας γονιός να μπορεί να πάρει ο άλλος αλλά η τεκνοθεσία, η παρένθετη μητέρα και όλα αυτά που ακούγονται πρέπει να μας προβληματίσουν και να τα λύσουμε με λογική και υπευθυνότητα. Έχουμε τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό και πρέπει να τον λάβουμε και αυτόν υπόψη για αυτό ξεσηκώθηκε ενάντια και ο κλήρος, και αυτοί παραπάνω του δέοντος γιατί η πολιτεία αποφασίζει.

Ερωτηθείς ποια στάση θα κρατήσει σε σχέση με το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο

Θα το ακούσω, μπορεί να διαφοροποιηθώ στην τεκνοθεσία βέβαια η γραμμή του κόμματος είναι να ψηφιστεί διότι το θεωρεί εκσυγχρονιστικό και μπορεί να είναι αλλά τώρα δεν είμαστε ώριμοι εμείς σαν κοινωνία τουλάχιστον των νησιών.

Δεν θέλουμε να διχάσουμε αλλά υπάρχει και η άλλη λύση για παράδειγμα έχουμε ευρωεκλογές μπορεί να μπει μια κάλπη για να πει τι θέλει ο λαός. Ας γίνει ένα δημοψήφισμα να ακούσουν έστω τι θα πει ο λαός κι ας μη το εφαρμόσουν άμα δεν είναι λογικό αλλά ο λαός δεν έχει πεισθεί ακόμα σε αυτά τα θέματα, δεν είναι ώριμος.

Μόνο την τεκνοθεσία θα καταψηφίσω, δεν μπορώ να βλέπω δύο άνδρες να παίρνουν ένα παιδάκι ενός μήνα και να το περιποιούνται, το παιδάκι θέλει τη μάνα.