«Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς ο πολιτικός γάμος συνεπάγεται και τεκνοθεσία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη, η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Καραμανλή.

Διαβάστε ακόμα: Δημοσκόπηση Alco - Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Τι πραγματικά πιστεύουν οι Έλληνες;

Επίσης, η Άννα Καραμανλή είπε πως το θέμα έχει λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Άννας Καραμανλή στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τη ρύθμιση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών:

Α.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Θα ακούσουμε τον πρωθυπουργό που θα αναπτύξει το σχέδιο ωστόσο να επισημάνω ότι εγώ έχω καταψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης ως εκ τούτου ο πολιτικός γάμος που αυτό συνεπάγεται αυτόματα τεκνοθεσία, με βρίσκει αντίθετη και θα τον καταψηφίσω.

Α.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Πιστεύω ότι σε βαθειά κομματικά ζητήματα δεν πρέπει να μπαίνει κομματική πειθαρχία αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό το αποφασίζει ο έλληνας πρωθυπουργός. Ο τρόπος που προσεγγίζω το όλο ζήτημα είναι καθαρά συνειδησιακός όπως εξάλλου επιτάσσει και το σύνταγμα να ψηφίζουμε κατά συνείδηση.

Α.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Εγώ είμαι κατά του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και της τεκνοθεσίας. Δεν εγκρίνω τον πολιτικό γάμο τα θέματα τα βασικά λύνονται με το σύμφωνο συμβίωσης γιατί θα επιφέρει αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο.

Α.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Η προσέγγιση μου είναι καθαρά συνειδησιακή, είμαι ένας άνθρωπος που ακούω· ακούω και την εκκλησία, ακούω και τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι, έχω ομοφυλόφιλους φίλους κατανοούν απόλυτα τη στάση μου και την προσέγγισή μου και με σεβασμό στην άλλη άποψη θα προχωρήσω.