Στις κινητοποιήσεις των αγροτών, τον Διαμαντή Καραναστάση, την παρέμβαση του κ. Μπιμπίλα στη συζήτηση για την ισότητα στο γάμο, αλλά και τις ευρωεκλογές, αναφέρθηκε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Αυτή τη στιγμή οι αγρότες είναι στη χειρότερη θέση από όλες τις άλλες χρονιές γιατί υπάρχει ένα πραγματικό αδιέξοδο επιβίωσης» είπε αρχικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Τα θέματα είναι και ξεχωριστά για κάθε περιοχή αλλά και κοινά και οι λύσεις σίγουρα δεν είναι αυτά τα οποία εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης τα οποία είναι ψίχουλα. Μου λέγανε όλοι ότι η διαφορά που κάνουν αυτά τα οποία εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι 2 με 3 €, είναι δυνατόν με κάτι το οποίο αντικατοπτρίζει 2 με 3 € η κυβέρνηση να επιχαίρει ότι έλυσε το θέμα!» πρόσθεσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Κωνσταντοπούλου για αγρότες: Προφανώς θα είμαστε δίπλα τους

Ερωτηθείσα αν στηρίζει τους αποκλεισμούς των δρόμων, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε: «Για μένα η διεκδίκηση όποιας κοινωνικής κατηγορίας και αν μιλάμε δεν είναι ακραίο μέτρο. Για μένα η διεκδίκηση είναι νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα, δεν πρέπει να καλλιεργούμε στην κοινωνία ότι είναι κάτι ακραίο. Οι άνθρωποι αυτοί καθόλου δεν θέλουν να αφήνουν τα χωράφια τους και να πηγαίνουν με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς. Αφήνουν το βιός τους και τη ζωή τους γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή. Το τρακτέρ τους και το κλείσιμο του δρόμου και το μπλόκο είναι το μέσο πίεσης που έχουν άρα προφανώς και θα το στηρίξουμε και προφανώς θα είμαστε δίπλα τους».

«Στο βαθμό κατά τον οποίο αποτελεί μια δίκαιη διεκδίκηση και το τελευταίο μέσο πίεσης μιας κατηγορίας η οποία είναι στα πρόθυρα του αφανισμού αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να την βλέπουμε εμείς ως περιορισμό στα δικαιώματα των άλλων. Ποιους δρόμους ακριβώς θα κλείσουν αυτούς που σκοτώνεται ο κόσμος καθημερινά; Μετακινείται ο κόσμος  σε συνθήκες επισφάλειας, σε συνθήκες αυτόδιακινδύνευσης και διακινδύνευσης καθημερινής» σημείωσε επίσης η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Για τον Διαμαντή Καραναστάση

«Για τη συζήτησή μας ο Δ. Καραναστάσης δεν είναι ο σύντροφος, είναι ο βουλευτής μας και πράγματι είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη για την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα και για τον Δ. Καραναστάση ιδιαίτερα περήφανη γιατί νομίζω ότι με έναν πολύ διακριτό τρόπο χτίζει ένα υπόδειγμα πολιτικής παρουσίας και θετικής παρέμβασης σε πάρα πολλά ζητήματα από έχουν αξία» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πώς σχολίασε την παρέμβαση του κ. Μπιμπίλα

Κληθείσα να σχολιάσει την παρέμβαση του κ. Μπιμπίλα με το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, η κ . Κωνσταντοπούλου είπε: «Για την Πλεύση Ελευθερίας είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που συζητάμε είναι αν όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και είναι εντυπωσιακό ότι υπάρχουν κόμματα και πρόσωπα σε όλα τ΄άλλα κόμματα που πιστεύουν ότι δεν είναι όλοι άνθρωποι ίσοι. Για μένα αυτό είναι σοκαριστικό, ότι υπάρχουν δηλαδή βουλευτές που θεωρούν ότι δεν έχουν ίσα δικαιώματα κάποιοι άνθρωποι επειδή έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό».

«Γύρω από την συζήτηση για την ισότητα υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό φαινόμενο που είναι η υποκρισία. Υποκρισία θεσμική, υποκρισία πολιτική και υποκρισία εκκλησιαστική. Αυτά τα θέματα που είναι μέσα στη ζωή  μας δεν μπορεί να παριστάνουμε ότι δεν είναι ούτε μπορεί μέσα από μια εμπεδωμένη υποκρισία να προσπαθούμε να πείσουμε για τη δική μας ειλικρίνεια. Νομίζω ότι αυτό που είπε ο Σπύρος αντικατοπτρίζει και αντανακλά την αντίληψη πάρα πολλών ανθρώπων και δεν νομίζω ότι είναι κάτι σοκαριστικό και ούτε θα έπρεπε να είναι κάτι μη ανεκτό» πρόσθεσε.

Τι είπε για τις ευρωεκλογές

Ερωτηθείσα που βάζει τον πήχη για τις ευρωεκλογές, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε: «Εμείς στρέφουμε το βλέμμα μας ψηλά, θέλουμε η Πλεύση Ελευθερίας να καταγράψει ένα ψηλό και δυνατό ποσοστό να είναι ηχηρή δηλαδή η εμπιστοσύνη των πολιτών. Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο δεν υπάρχει, θα ήθελαν πολλοί να παραιτηθώ από βουλευτής δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Θα έχουμε ένα πολύ καλό ευρωψηφοδέλτιο, όταν έρθει η ώρα για τις ανακοινώσεις θα δείτε προσωπικότητες και πρόσωπα σημαντικά όχι μόνο με την έννοια των αναγνωρίσιμων προσώπων αλλά και με την έννοια των υποδειγμάτων δηλαδή ανθρώπους οι οποίοι συγκροτούν υπόδειγμα. Και την ίδια ώρα υπερασπιζόμαστε αυτό που κάνουμε μέσα στη Βουλή δηλαδή να είμαστε εμείς η φωνή των πολιτών, αυτό κάνουμε όλο αυτό το διάστημα καλώντας πολίτες και φορείς μέσα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και το ίδιο θα κάνουμε και στην ευρωβουλή όπου ελπίζουμε να εκλέξουμε όχι μόνο έναν αλλά και δεύτερο ευρωβουλευτή».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή "Μπρα Ντε Φερ" 6-02-2024