Για περιφρόνηση της Εκκλησίας από τις Επιτροπές της Βουλής για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια κάνει λόγο η Νίκη. Ειδικότερα, σε δήλωσή του πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νάτσιος καταγγέλλει την στάση των Επιτροπών της Βουλής, καθώς στις συζητήσεις δεν έχει προσκληθεί και η Εκκλησία.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της  Νίκης:

 «Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει η στάση της ΝΔ να μην καλέσει την Εκκλησία να μιλήσει στην κοινή συνεδρίαση των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής για το νομοσχέδιο των «ομοφυλοφίλων» ενώ προσκαλεί «πολύχρωμες» ομοφυλοφιλικές ομάδες.

Φόβος, σύγχυση, ενοχές εν όψει της ψήφισης. Η Εκκλησία, το ράσο, ελέγχει όποιον ντρέπεται για τις επιλογές του. Όταν λέγαμε «τι Κασσελάκης τι Μητσοτάκης», τώρα επιβεβαιωνόμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται πιο γενναίος από την κυβέρνηση, γιατί είχε καλέσει τους Ιεράρχες στη συζήτηση για την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης το 2015.

Είναι σίγουρο ότι ο λαός μας θα τιμωρήσει την ασεβή στάση της ΝΔ στις επικείμενες ευρωεκλογές. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι. Και ας έλεγε ο Γέρος του Μοριά που τέτοιες μέρες πριν από 181 χρόνια «βασίλευαν» για πάντα τα μάτια του, πως «όταν πιάσαμε τ’  άρματα είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ Πατρίδος». Η Εκκλησία κράτησε ζωντανό το Γένος μας στα χρόνια της φρικτής δουλείας, η Εκκλησία και σήμερα είναι άγρυπνη συνείδηση του λαού μας είναι και θα παραμείνει Ελληνοσώτειρα».