Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η πολιτική ομάδα του Δημήτρη Νατσιού, Νίκη, καθώς κατά τη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής που αφορά το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν υπάρχουν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η κίνηση προκαλεί "θλίψη".

Μάλιστα, κατά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καλέσει τους Ιεράρχες στη συζήτηση, αναφέρει η Νίκη στην ανακοίνωση της, αφήνοντας αιχμές για "φόβους" και "ενοχές" της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση της Νίκης για τα ομόφυλα ζευγάρια

"Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει η στάση της ΝΔ να μην καλέσει την Εκκλησία να μιλήσει στην κοινή συνεδρίαση των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής για το νομοσχέδιο των «ομοφυλοφίλων» ενώ προσκαλεί «πολύχρωμες» ομοφυλοφιλικές ομάδες.

Φόβος, σύγχυση, ενοχές εν όψει της ψήφισης. Η Εκκλησία, το ράσο, ελέγχει όποιον ντρέπεται για τις επιλογές του. Όταν λέγαμε «τι Κασσελάκης τι Μητσοτάκης», τώρα επιβεβαιωνόμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται πιο γενναίος από την κυβέρνηση, γιατί είχε καλέσει τους Ιεράρχες στη συζήτηση για την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης το 2015.

Είναι σίγουρο ότι ο λαός μας θα τιμωρήσει την ασεβή στάση της ΝΔ στις επικείμενες ευρωεκλογές. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι. Και ας έλεγε ο Γέρος του Μοριά που τέτοιες μέρες πριν από 181 χρόνια «βασίλευαν» για πάντα τα μάτια του, πως «όταν πιάσαμε τ’ άρματα είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ Πατρίδος». Η Εκκλησία κράτησε ζωντανό το Γένος μας στα χρόνια της φρικτής δουλείας, η Εκκλησία και σήμερα είναι άγρυπνη συνείδηση του λαού μας είναι και θα παραμείνει Ελληνοσώτειρα".