Εγώ δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι Ουγγαρία. Η χώρα μας διολισθαίνει, αυτό τον κίνδυνο θέτει το ψήφισμα και αυτό λένε οι Ευρωπαίοι βουλευτές μη φτάσουμε εκεί”, τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας.

Ο κ. Γλαβίνας αναγνωρίζει ότι υπάρχουν διαφωνίες και ανησυχίες στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών και σημειώνει ότι οι ανησυχίες καλύφθηκαν σε μεγάλο βαθμό μετά από συζήτηση με νομικούς.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Αναφορικά με την καταγγελία του κ. Μαρινάκη ότι ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ψήφισε το ευρωπαϊκό ψήφισμα για το κράτος δικαίου που ανάμεσα στα άλλα προέτρεπε να κοπούν κονδύλια από την Ελλάδα

Θ.ΓΛΑΒΙΝΑΣ: Και πολύ σωστά έπραξε. Έχουμε ένα ψήφισμα το οποίο το ψήφισε μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία ευρωβουλευτών. Δεν είναι φανταστικά αυτά που γράψανε μέσα σε αυτό το ψήφισμα, είναι πραγματικά γεγονότα και αντί η κυβέρνηση να κατηγορεί και να παίζει είτε το χαρτί του ανθελληνισμού είτε το χαρτί της καταδίκης της χώρας να προσπαθήσει να κάνει βήματα το πως θα ενισχύσει το κράτος δικαίου, το πώς θα αποδείξει ότι αυτά δεν ισχύουν. Αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος να κοπούν τα χρήματα ο κίνδυνος έχει να κάνει με το γεγονός ότι μπορεί να διολισθήσουμε ακόμα περισσότερο και η ΕΕ δεν ανέχεται παιχνίδια με το κράτος δικαίου, θέλει ισχυρές δημοκρατίες με δικαιοσύνη, με θεσμούς στους οποίους το κράτος δικαίου κυριαρχεί παντού.

Θ.ΓΛΑΒΙΝΑΣ: Εγώ δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι Ουγγαρία. Η χώρα μας διολισθαίνει, αυτό τον κίνδυνο θέτει το ψήφισμα και αυτό λένε οι ευρωπαίοι βουλευτές μη φτάσουμε εκεί.

Ο Θανάσης Γλαβίνας  στους  Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή    |Parapolitika

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο

Θ.ΓΛΑΒΙΝΑΣ: Δεν θα κρυφτούμε προφανώς υπάρχουν διαφορετικές θέσεις, υπάρχουν ανησυχίες, αγωνίες. Περισσότερο υπάρχουν παρερμηνείες και θολά σημεία τα οποία με τη βοήθεια δυο έγκριτων νομικών και μελών του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να τα εξηγήσουν. Κάναμε μια τέτοιου είδους συζήτηση νομίζω ότι και κάποιοι που μπορεί να είχαν κάποιες διαφωνίες ή ανησυχίες θεωρώ ότι καλύφτηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό μετά τη χθεσινή συζήτηση και ευελπιστώ ότι εν όψει της ψήφισης το ΠΑΣΟΚ θα πάει με τον πιο δυνατό, συντεταγμένο τρόπο στη συζήτηση.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τις δηλώσεις της κας Γιαννακοπούλου

Θ.ΓΛΑΒΙΝΑΣ: Δεν θα ήθελα να σκεφτώ ότι κάποιος βουλευτής ψηφίζει με βάση το πολιτικό κόστος ή ότι μπορεί κάποιοι ψηφοφόροι του να δυσαρεστηθούν. Δεν πρέπει οι βουλευτές και ευρύτερα οι πολιτικοί να αποφασίζουν με αυτά τα κριτήρια αλλά πρέπει να αποφασίζουν με τι είναι το σωστό για την κοινωνία, για τη χώρα, για την προστασία των μειοψηφιών και για την προστασία των δικαιωμάτων. Πάντα οι πολίτες θα έχουν κάποιες αντιρρήσεις και ενδεχομένως να πιέζουν και τους πολιτικούς αλλά εκεί είναι και η δύναμη των πολιτικών να στέκονται στο ύψος τους και να αντιπαραβάλουν τα επιχειρήματα που χρειάζονται για να περάσει μια αναγκαία ρύθμιση.