Την αισιοδοξία του προκειμένου κυβέρνηση και αγρότες να βρούνε μαζί ρεαλιστικές λύσεις τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια του σχέδιο νόμου για την «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης».

Ο υφυπουργός, ανέφερε ότι ο «στόχος που έχουμε θέσει στο Υπουργείο είναι ο εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα και η μετάβασή του στην επόμενη ημέρα, της νέας τεχνολογίας, της καινοτομίας και της βελτίωσης της θέση του παραγωγού» και πρόσθεσε πως «το παρόν νομοσχέδιο είναι μια απόδειξη».

Δρούμε είπε ο κ. Σταμενίτης «άμεσα και οργανωμένα» λέγοντας πως «η Αντιπολίτευση μπορεί να επιθυμούν να εκμεταλλευτεί την αναστάτωση που νιώθουν οι αγρότες μας από τις συνέπειες των κρίσεων, αλλά οι ίδιοι οι παραγωγοί μας γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ και πρώτος ο Πρωθυπουργός στάθηκαν στο πλευρό τους και αυτό θα συνεχίσουμε κάνουν τώρα.». Δήλωσε «αισιόδοξος, γιατί όπως είπε «πιστεύω στην ειλικρινή και ευθεία σχέση που έχει καλλιεργήσει η ΝΔ με τους ανθρώπους της παραγωγής»

Ο κ. Σταμενίτης ανέλυσε τις διατάξεις του νομοσχεδίου επισήμανε ότι «η ΝΔ από το 2019 λαμβάνει αποφάσεις και πολιτικές παρεμβαίνοντας όπου κριθεί απαραίτητο προκειμένου να στηριχθούν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα» και «εργαζόμαστε για να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα στην προσπάθεια αναγέννησης και ανασύστασής του».

Προανήγγειλε ότι πολύ σύντομα θα έρθει το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ. Θα ληφθούν δύσκολες αποφάσεις για την ανασυγκρότηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και την μετατροπή του σε ένα Οργανισμό που διασφαλίζει τα συμφέροντα των παραγωγών. Σχεδιάζεται το «αγροτικό 112» που θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των παραγωγών και ένα όπλο απέναντι στα έντονά καιρικά φαινόμενα που απειλούν τις καλλιέργειες στην χώρα. Δρομολογούμε τα σχέδια που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια της αγροτικής πολιτικής και θα αξιοποιήσουν τα υγιή συστήματα της παραγωγικής διαδικασίας.