Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην παροχή διευκολύνσεων για την εξομάλυνση του ενεργειακού κόστους που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αγρότες, αλλά και τη θεσμοθέτηση ρυθμίσεων σε ό,τι αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Επίσηε αναφέρθηκε στα αιτήματα των αγροτών μετά τη συνάντησή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις κυβερνητικές παροχές, στο αγροτικό ρεύμα, αλλά και στις κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με τα μπλόκα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz44arflulxt)

"Δίνουμε στους αγρότες το χαμηλότερο τιμολόγιο ρεύματος"

Ο κ. Σκυλακάκης διευκρύνισε: «Το κόστος το αναλαμβάνει η πολιτεία. Το άλλο που προσφέρει η πολιτεία είναι κατά απόλυτη προτεραιότητα ηλεκτρικό χώρο, έτσι ώστε να δημιουργηθούν μεγάλα πάρκα ή άλλες ανανεώσιμες πηγές, μπορεί να είναι φωτοβολταϊκά ή κάτι άλλο, που θα αφιερωθούν αποκλειστικά σε αυτό το σκοπό. Τα δύο πρώτα χρόνια οι πάροχοι θα αναλάβουν το κόστος – κατά κύριο λόγο η ΔΕΗ υποθέτω, για τις χαμηλότερες τιμές και στη συνέχεια αυτό θα ενταχθεί στο μακροχρόνιο σχέδιο για τα πάρκα που ρίχνουν τις τιμές».

Επιπλέον, ο κ. Σκυλακάκης μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «δίνουμε στους αγρότες το χαμηλότερο τιμολόγιο ρεύματος που υπάρχει» ενώ ακόμη υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι «εν μέρει δικαιολογημένες».

Σκυλακάκης: "Δεν υπάρχει περιθώριο για επιπλέον παροχές»"

Παράλληλα, εξήγησε πως «δεν υπάρχει περαιτέρω περιθώριο να δοθεί κάτι παραπάνω από την κυβέρνηση», ενώ όσον αφορά την περίπτωση των 9 λεπτών ανά κιλοβατώρα, ο κ. Σκυλακάκης είπε: «Όλο αυτό είναι συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο βασίζεται σε πραγματικές ανανεώσιμες πηγές, όχι σε φανταστικές».