«Το ΠΑΣΟΚ μένει σταθερά προσηλωμένο στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά το πρόβλημα με τους μόνιμους παράνομους εποικισμούς, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Θεωρούμε ότι είναι μία απαράδεκτη κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας». Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ν. Ανδρουλάκης, κατά τη συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με τον δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου, Βίκτωρα Χατζηαβραάμ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε την απόφαση των ΗΠΑ για τα F-16, εκφράζοντας τις ανησυχίες για τη συνεχιζόμενη τακτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Πιστεύω ότι η νεότερη εξέλιξη με την έγκριση του νέου εξοπλιστικού προγράμματος των F-16 από την πλευρά των ΗΠΑ προς την Τουρκία είναι μια βαθιά αρνητική εξέλιξη. Διότι επιτρέπει στον κ. Ερντογάν να συνεχίσει τις ίδιες αποσταθεροποιητικές πρακτικές», τόνισε.

«Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό σας. Θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ώστε επιτέλους αυτό το τεράστιο εθνικό ζήτημα που αφορά την ευρύτερη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο να βρει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση», κατέληξε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης.

androulakis_dimarxos_morfou1
androulakis_dimarxos_morfou2
androulakis_dimarxos_morfou3
androulakis_dimarxos_morfou4

Χατζηαβραάμ: Τα προβλήματα συνεχίζονται

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηαβραάμ περιέγραψε μεταξύ άλλων ότι «το status quo που υπήρχε, δεν είναι το ίδιο με το σημερινό. Κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Όπως έχετε πει, οι έποικοι που άρχισαν να παντρεύονται Τουρκοκύπριες, θέλουν να αποκτήσουν κυπριακή υπηκοότητα. Άρα τα προβλήματα συνεχίζονται. Πέραν του γεγονότος ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού ως προς το περιουσιακό. Μας ζητείται ουσιαστικά να δεχθούμε ότι ο χρήστης λόγω πιθανής επένδυσης σε έναν χώρο, θα τον δικαιούται περισσότερο απ' ό,τι ο μόνιμος ιδιοκτήτης. Άρα, υπάρχουν τεράστια προβλήματα μέχρι να φτάσουμε επιτέλους σε μια λύση στη βάση των συμφωνημένων στο πλαίσιο του ΟΗΕ».