Συνέβη και αυτό… Το όχι έγινε ναι... σύμφωνα με τον βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Καρασμάνη, που ενώ καταψήφισε, τελικά το νομοσχέδιο για την αναγνώριση του γάμου ομοφυλοφίλων καταμετρήθηκε στα ΝΑΙ.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αλλάζει το αποτέλεσμα των βουλευτών που ψήφισαν «ναι» και υπέρ του νομοσχεδίου, αφού το χθεσινό 107 έγινε σήμερα 106 και το τελικό αποτέλεσμα είναι 175 «ναι» και 77 «όχι».

*Διαβάστε εδώ: Εγκώμια από τον διεθνή Τύπο για τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια: "Αλλαγή-ορόσημο για την Ελλάδα"


Τι συνέβη

Πρόκειται για αδιανόητο λάθος, σύμφωνα με τον βουλευτή, με την υπόθεση να έχει ως εξής: Κατά την ηλεκτρονική ψηφοφορία, σύμφωνα με τον ίδιο, κόλλησε η κάρτα του, όταν επέλεξε το «όχι», αλλά δεν το επικύρωσε, να περάσει στο σύστημα, που έμεινε ανοιχτό χωρίς αποτέλεσμα. Το βλέπουν οι υπεύθυνοι και τον καλούν να επιστρέψει στη Βουλή να ψηφίσει. Επιστρέφει και ζητάει να ψηφίσει με το κλασικό παραδοσιακό ψηφοδέλτιο, όχι ηλεκτρονικά. Ψηφίζει ΟΧΙ σε όλα και ΟΧΙ επί των άρθρων όλων.

Οι 4 υπάλληλοι που έλεγξαν το ψηφοδέλτιο και έγραφε σε όλα όχι, καταχώρισαν στο σύστημα ναι, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Καρασμάνης να περάσει σε αυτούς που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Από χθες ο κ. Καρασμένης δεν έκλεισε μάτι και προσπαθούσε να διαπιστώσει τι είχε συμβεί.

Σήμερα από το πρωί είναι στο γραφείο του προέδρου της Βουλής και ζητεί δικαίωση.


Η ανακοίνωση της Βουλής

Ανακοίνωση εξέδωσε η Βουλή σχετικά με το λάθος στο χθεσινοβραδινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών.

Όπως αναφέρουν, «κατά τη χθεσινοβραδινή διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων επί της ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, από προφανή αβλεψία, η ψήφος του βουλευτή Πέλλης της Ν.Δ. κ. Γεώργιου Καρασμάνη, που εδόθη στους υπαλλήλους καταμέτρησης με ψηφοδέλτιο λόγω εμπλοκής της ηλεκτρονικής του κάρτας, ενώ ήταν ΟΧΙ και επί της αρχής και στα άρθρα, πέρασε εσφαλμένα, από λάθος αρμοδίου υπαλλήλου, ως ΝΑΙ. Κατόπιν αυτού, το λάθος επισημάνθηκε και διορθώθηκε, με αποτέλεσμα τελικά τα ΝΑΙ να είναι 175, αντί για 176».


ef615ecd-5cd4-4e48-9ad8-3dc7f6162f74
3494f209-c1bc-4fc7-b2db-ea3f481eadea