Το φαινόμενο της αδεσποτίας βρίσκεται σε έξαρση σε περιοχές όπως τα Χανιά, δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές «στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης – Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης υποστήριξε τις προτεινόμενες διατάξεις, τονίζοντας ότι «και οι τρεις άξονες κινούνται προς την κατεύθυνση που θέλουν πολίτες. Ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας, επιταχύνουν την απονομή της δικαιοσύνης ενώ παρεμβαίνουν στο εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας. Η ασφάλεια και η ευνομία είναι δημοκρατικά αγαθά γιατί αφορούν τους πολλούς και όχι τους λίγους».

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Μαρκογιαννάκης έθεσε το ζήτημα της αντιμετώπισης της αδεσποτίας, η οποία βρίσκεται σε έξαρση σε περιοχές όπως τα Χανιά, όπως ανέφερε. «Το φαινόμενο έχει φέρει σε απόγνωση τους φιλήσυχους αγροκαλλιεργητές της υπαίθρου, αφού δίνεται η εντύπωση ότι το Κράτος, παρά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις των αρμοδίων φορέων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αδυνατεί να επιβάλλει τη νομιμότητα. Ως εκ τούτου επιβάλλεται η αυστηροποίηση των διατάξεων που προβλέπουν την αδεσποτία, σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα που επίσης πρέπει να ληφθούν, για να εξαλειφθεί ή έστω να μετριαστεί το φαινόμενο» υποστήριξε χαρακτηριστικά.