«Ο στόχος όλων είναι να έχουμε έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στις ευρωεκλογές, στην αναμέτρηση, έτσι ώστε να υπάρχει αντίπαλο πολιτικό δέος απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία. Δημιουργήθηκαν διάφορα ζητήματα τα οποία χρειαζόταν να επιλυθούν. Το ένα ζήτημα, για παράδειγμα, ήταν η αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του κόμματος. Το δεύτερο ήταν ζητήματα που προέκυψαν σε σχέση με ερωτηματολόγια, επιστολές και ούτω καθεξής, που δημιούργησαν, θέματα τα οποία έκανε ο πρόεδρος, εννοώ το ερωτηματολόγιο», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 o Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: "Δεν τέθηκε καμία πρόταση μομφής για τον πρόεδρο και στις δύο συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας"

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε εν συνεχεία της συνομιλίας του με τον δημοσιογράφο, «δόθηκαν οι αμοιβαίες διευκρινίσεις και επιβεβαιώθηκε, λοιπόν, ότι από εδώ και στο εξής η Πολιτική Γραμματεία θα λειτουργεί ως πολιτικό κέντρο που θα έχει τον ρόλο της -γι' αυτό υπάρχει και στην απόφαση αυτό που σας λέω αυτή τη στιγμή χθες- και ταυτοχρόνως επιβεβαιώθηκαν και οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ του προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας. Όσον αφορά τώρα το διηνεκές, κανένας δεν έχει μια θέση στο διηνεκές. Ούτε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ούτε ο πρόεδρος του εκάστοτε κόμματος. Υπάρχουν διαδικασίες στα κόμματα, υπάρχουν συνέδρια που καθορίζουν τα ζητήματα. Αυτό το οποίο εγώ λέω στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ότι δεν έθεσε κανένας πρόταση μομφής και στις δύο συνεδριάσεις στο πρόσωπο του προέδρου».

Διαβάστε ακόμα: Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά σήμερα εν μέσω αντεγκλήσεων και εκπλήξεων - Τα θέματα που αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον

Τέλος, ερωτηθείς για το τι ακριβώς πρόκειται να εξετάσει το συνέδριο, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε πως «είναι θέμα του συνεδρίου η αποτίμηση, το γιατί φτάσαμε από το 32% στο 18%. Είναι θέμα του συνεδρίου τι κόμμα θέλουμε. Εμείς έχουμε πει την άποψή μας. Θέλουμε ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς. Και ο Στέφανος Κασσελάκης και χθες στην Πολιτική Γραμματεία έκανε γενναίο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, ξανά προς την πιθανότητα ενός κόμματος ευρύτερο της Κεντροαριστεράς. Άρα, με αυτά τα δεδομένα προχωρούμε στη συζήτηση μέχρι την Κυριακή με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και με σύνθημα το οποίο είναι και στόχος "Προοδευτική Αντεπίθεση Τώρα, Προγραμματική Προοδευτική Αντεπίθεση Τώρα"».

Πηγή: ΕΡΤ