Σε παρατεταμένη και βαθιά κρίση εξακολουθεί να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ από την ημέρα της μεγάλης ήττας του στις εθνικές εκλογές. Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ικανή τελικά να εκτονώσει την εσωστρέφεια.

Επιπλέον, η νέα ηγεσία του κόμματος, με τον Στέφανο Κασσελάκη στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης δεν κατάφερε να φέρει την ομόνοια στο κόμμα, αντίθετα η διάσπαση ήταν αναπόφευκτη, με την αμφισβήτηση να επικρατεί τελικά και το κόμμα να οδηγείται και πάλι στις εσωκομματικές κάλπες προκειμένου να αναδειχθεί νέα ηγεσία.

Η εμπρηστική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η καταλυτική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη έδωσαν το στίγμα της επόμενης ημέρας για τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα είναι η… αβεβαιότητα.

Σε.. αναπόφευκτη κρίση οι σχέσεις Τσίπρα – Κασσελάκη

Παρότι ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής στον Στέφανο Κασσελάκη, στηρίζοντας την υποψηφιότητά του, αν και ακολούθησε για τον πρώην πρωθυπουργό μια μακρά περίοδο «αγρανάπαυσης» πριν από την τελευταία του παρέμβαση, φαίνεται τελικά να ανακαλεί τη στήριξή του.

Ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνει στην αρένα εκ νέου τον Στέφανο Κασσελάκη, με τον νυν αρχηγό του κόμματος, έχοντας γνώση πια του τι θα αντιμετωπίσει, να δέχεται την πρόκληση. Τα σενάρια θέλουν να οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα διάσπαση, με τον Κασσελάκη αρχηγό, είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε σε ένα δικό του κόμμα. Πώς όμως τα σενάρια αυτά περνούν μέσα από τη σχέση Τσίπρα – Κασσελάκη;

Η σχέση Τσίπρα - Κασσελάκη θυελλώδης, με τους δύο άνδρες να έχουν το πρώτο τετ α τετ στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα μετά την εκλογή του Κασσελάκη.

Οι δύο άνδρες θα ξανασυναντηθούν πίσω από τις κάμερες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο μενού και σε άλλες συναντήσεις που είχε με κορυφαίους.

Στο τετ α τετ που έγινε μία μέρα μετά τη συνάντηση με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο Τσίπρας θα πει πως ανησυχεί. Λίγο καιρό μετά, ο Αλέξης Τσίπρας «ξαναχτυπά» και με ανάρτηση στο facebook ξανανοίγει θέμα εκλογής προέδρου.

 «Η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου τον λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και την παράταξή μας: Στα μέλη μας. Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του στην έως τώρα θητεία και στο πολιτικό του σχέδιο.  Όχι θέτοντας ερωτήματα, αλλά δίνοντας τις δικές του απαντήσεις». 

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: "Μονομαχία" Κασσελάκη-Γεροβασίλη - Τα στρατόπεδα, ο ρόλος-κλειδί Τεμπονέρα και η σφιχτή διορία

Ποιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ποιος ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, σε ηλικία 40 ετών.

Η πορεία του στον Συνασπισμό ξεκίνησε από τη νεολαία. Το 1999 εξελέγη γραμματέας, τον Δεκέμβριο 2004 εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή και στην Πολιτική Γραμματεία, τον Οκτώβριο του 2006 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2008 εξελέγη με ποσοστό 70,41% και στις βουλευτικές του 2009 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής. Στις εκλογές του 2023 το κόμμα του υπέστη βαριά ήττα, που είχε σαν αποτέλεσμα να τον οδηγήσει σε παραίτηση από την ηγεσία του κόμματος. 

Και τότε θα εμφανιστεί ο Στέφανος Κασσελάκης που ήρθε με… φόρα. Ήταν 29 Αυγούστου όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Αμερικανοτραφής, πρώην τραπεζίτης και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στη ναυτιλία, αποφάσισε να μπει στον πολιτικό στίβο της χώρας.

Πολλοί λένε πως δεν έχει DNA ΣΥΡΙΖΑ κι εκείνος απαντά «δεν νιώθω ξένο σώμα». Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. Αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης και τα χρόνια των μνημονίων ίδρυσε διαδικτυακή πλατφόρμα με τίτλο «cvfromgreece», δηλαδή βιογραφικά από την Ελλάδα.

Από την πρώτη ημέρα θα μιλήσει και για τον σύντροφό του, τον Τάιλερ

Κάποιοι θα πουν ότι ήταν προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ανοιχτά δεν πήρε θέση για τον Κασσελάκη, τα πρωτοκλασάτα όμως στελέχη του κύκλου Τσίπρα, όπως ο ξάδερφός του Γιώργος, τον στήριξαν.