Τα αντιμαχόμενα “στρατόπεδα” που θα καθορίσουν και τον τελικό νικητή των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένονται μέσα στον Μάρτιο, αρχίζουν και διαμορφώνονται με τον Στέφανο Κασσελάκη και την Όλγα Γεροβασίλη να βρίσκονται σε συνεχείς ζυμώσεις και διαβουλεύσεις με τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη, που πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωσή της θα γίνει πιθανως και αύριο, προέκυψε κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη. Σε αυτήν συμμετίχαν οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, αλλά και οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκεί κατέληξαν να προτείνουν για υποψήφια αρχηγό την Όλγα Γεροβασίλη απένανι στον κ. Κασσελάκη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο θα στηρίξει δημόσια τη στενή του φίλη και συνεργάτιδα, καθώς είναι και αυτός που έδειξε προς αυτήν, αλλά θα ξεκινήσει επαφές με στελέχη στου ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλίσει την στήριξή τους στην υποψηφιότητα Γεροβασίλη.

Επικοινωνία Γεροβασίλη με Τσίπρα

Η κυρία Γεροβασίλη μάλιστα φέρεται να ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα και να τον ενημέρωσε για τις προθέσεις της να ηγηθεί μίας νέας υποψηφιότητας για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν συναντήσεις την κ. Γεροβασίλη με τους Θανάσης Θεοχαρόπουλο και ∆ιονύση Τεµπονέρα, προκειµένου να εξασφαλίσει και τη δική τους υποστήριξη.

Σε ζυμώσεις βρίσκεται και η πλευρά Κασσελάκη. Αυτοί που τον στηρίζουν είναι: ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Ρένα Δούρου, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Νίνα Κασιμάτη, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Πέτρος Παππάς, η Δώρα Αυγέρη, η Ολυμπία Τελιγιορίδου κ.ά.

Ερωτηματικά παραμένουν δύο ισχυροί παράγοντες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παύλος Πολάκης που έχει συγκρουστεί πρόσφατα με τον Στέφανο Κασσελάκη και μάλιστα απολογηθήκε που τον στήριξε για την ηγεσία του κόμματος. Ωστόσο, ο κ. Πολάκης έχει ουδέτερες σχέσεις με την κ. Γεροβασίλη, η οποία λέγεται πως δεν τον ψήφισε για υπερσυντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο κομβικό πρόσωπο είναι ο Νίκος Παππάς. Ο ίδιος δεν έχει ξεκαθαρίσει την στάση του για το ποια υποψηφιότητα θα στηρίξει, αν και πληροφορίες λένε πως κλίνει προς την κ. Γεροβασίλη.