Σοβαρές πιέσεις προς τον Στέφανο Κασσελάκη και την Όλγα Γεροβασίλη προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία των πρόωρων εκλογών στο εσωτερικό του κόμματος, ασκούν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Τα "στρατόπεδα" Κασσελάκη και Γεροβασίλη - Ποιοι θα στηρίξουν τις δύο υποψηφιότητες (Ονόματα)

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αργά χθες το βράδυ υπήρχαν παρασκηνιακές διεργασίες, προκειμένου οι δυο πλευρές να κάνουν βήματα υποχώρηση και να εκτονωθεί η κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, στελέχη που κινούνται στην ουδέτερη ζώνη ανέλαβαν να έρθουν σε επαφή με την Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να την πείσουν ότι δεν θα πρέπει να κατέβει απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη διεκδικώντας την ηγεσία του κόμματος, ενώ από την άλλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποδεχτεί τις θέσεις της αντιπροέδρου της Βουλής και να τις συμπεριλάβει στο τελικό κείμενο του συνεδρίου.

Φυσικά η όλη διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη καθώς η μεν Όλγα Γεροβασίλη έχει κάνει επαφές με στελέχη που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα της, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος έχει σηκώσει το γάντι της αντιπαράθεσης λέγοντας "βρείτε μου αντίπαλο".

Πάντως χθες το βράδυ παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν ότι το γεγονός ότι η Ολγα Γεροβασίλη άλλαξε την ώρα ομιλίας της στο συνέδριο (από την 1 το μεσημέρι πήγε στις 7.30 το απόγευμα), μπορεί να σημαίνει ότι οι πιέσεις έπιασαν τόπο. Αλλά στελέχη επέμεναν, ωστόσο ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια υποχώρησης.


Τι εξετάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Η δεύτερη κίνηση που εξετάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην περάσει από το συνέδριο του κόμματος η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για προσφυγή στις κάλπες. Με δεδομένο ότι το συνέδριο μπορεί να αποφασίσει αν δέχεται ή όχι την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής , παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι θα πρέπει να απορριφθεί και να παραπεμφθεί στο μέλλον.

Τα στελέχη που προωθούν αυτή την πρόταση πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να εμπλακεί με τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, καθώς έχει μπροστά του το μεγάλο στοίχημα των ευρωεκλογών.

Εν τω μεταξύ χθες το βράδυ πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεναν ότι δεν αποκλείεται υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου να θέσει και ο Γιώργος Καραμέρος.